От х:

Днес в x:

2 °C

60 коли летят със 150 км/час в Хасково в неделя

Състезанието се превърна в голяма атракция миналата година

60 автомобила ще настъпят газта до ламарината тази неделя по 3-километровото трасе из хасковските булеварди „Раковски“ и "Васил Левски". "Писта Хасково Затворен Маршрут "започва в неделя от 11 часа. Състезанието се провежда за втора поредна година, но за разлика от миналогодишното, сега е част от държавния шампионат. Фаворити са най-добрите български рали пилоти Илия Царски и Румен Дунев. Това предполага още по ожесточена надпревара. Миналата година колите вдигаха до 150 км/час, тази година няма да паднат под тази скорост въпреки спънките по трасето, прогнозираха организаторите. В гонката ще участва и завършилият на трето място миналата година футболист на ЦСКА Флорентин Петре. Трима хасковлии са заявили участие - Драгомир Драгов с Лада, Иван Анастасов с Хонда и Георги Господинов, също с Лада. Анастасов ще се бори за призовите места, прогнозираха колеги пилоти.

Трасето е същото като миналата година, уточниха организаторите. Старта е на булевард Васил Левски-продължава се към моста, откъдето се завива към Димитровградско шосе. Обръща се на СБА -изкачване към моста откъдето се слиза по Раковски. Завъртане точно преди кръговото. Продължава се по трасето на тролея до бензиностанция Шел на „Васил Левски“. Там са боксовете. Във връзка с това, със заповед на замкмета Нели Станева е изготвена нова организация на движението за пътни превозни средства за дните 15-16 ти май. Тя е както следва:

за идващите от ПП –І-5 Кърджали – Стара Загора движението ще се насочи по околовръстен път към Южна индустриална зона за МПС от категория / М1,М2, М3, и Кат N/;

за МПС от категория /М / движението ще бъде насочено по бул.” Илинден “ , бул.” В.Левски” и бул.” Съединение”;

за влизащите МПС от всички категории в гр. Хасково от ПП –І-5 и ПП-І-8 маршрутът е пътен възел на Северна индустриална зона, посока Свиленград. Въвеждане на временно пропускане на ППС за живущите в кв.”Възраждане”, кв.”Република” и кв.”Орфеи”;

от бул.”В.Левски” до кръстовището с ул.”Дунав”;

от кръстовище бул.”Раковски” с ул.”Дунав” до ж.бл.№23 намиращ се на ул.”Ком”;

остават напълно затворени за времето от 15.05.2010год. -16.05.2010 год. от 13.00ч до 18.30ч. и от 10.00ч. до 18.00ч. за горепосочените категории МПС следните булеварди и пътища: бул.”В.Левски”- от кръстовище с ул.”Дунав” , ул.”Пловдивска” и ул.”Тунджа” , ул.”Ропотамо”, излизащи на бул.”Раковски”: ПП-І-5 на идващите от Димитровград след пътният възел на Северна индустриална зона: на ПП-І-8 на идващите от гр. Пловдив - пътната лента разделяща пътя на дясната тангента идващите от гр.Свиленград посока гр.Хасково.

1.За организирането на добра пропускателност на транспортният поток в гр.Хасково , РУ МВР ще сформира АПР за регулиране на движението, които ще бъдат разположени на следните уязвими места:

кр. бул.”Освобождение “ с “ Илинден”.

кр. бул.”Съединение” с “В.Левски”.

кр. бул.”В.Левски” с ул.”Дунав” .

кр. бул.”Раковски “ с ул.”Дунав”.

кръгово движение ул.”Ком”.

на ПП-І-5 пътният възел на Северна индустриална зона.

на ПП-І-8 преди пътният възел на Северна индустриална зона.

на ПП-І-8 за включване на дясната тангента .

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини