От х:

Днес в x:

12 °C

На 13 и 14 май „Писта Хасково“ блокира Орфей, трасето ще е за майстори

На 13 и 14 май ще се проведе осмото издание на Националния шампионат по автомобилизъм „затворен маршрут в Хасково, след година прекъсване.

Както и в предходни години, маршрутът минава през квартал Орфей. В края на март на трасето беше направена инспекция от представители на Българската федерация по автомобилни спортове с цел пистата да бъде по-безопасна. Така че промените в маршрута тази година ще са три нови шикана /поредица от резки последователни завои/ с цел да се намали скоростта. На местата с шиканите ширината на пистата няма да е под 6,5 метра, обяви директорът на състезанието в Хасково Иван Бакърджиев във Фейсбук. Така обаче трасето ще стане по-сложно, а пилотирането по него - по-трудно.

Идеята за по-ниска скорост на части от трасето беше обявена още при инспекцията на пистата.

След седмица стартира и приемането на заявките за участие.

Според програмата в първия ден на състезанието - 13-ти май, затварянето на трасето ще е от 12 до 18 часа. Стартът на тренировките по график е от 13 часа.

На 14-ти май спирането на движението по пистата ще е в 10 часа. Половин час по-късно е официалната церемония по откриването на състезанието, а в 11 часа са стартовете по класове. В 14 часа е награждаването, след което и движението по маршрута ще бъде възстановено.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Зе
    Зеления Вожд
    1 -3
    13:03, 28 апр 2017
    На уран ще карат :)))
  • 2
    Пи
    Питанка
    7 -6
    13:13, 28 апр 2017
    Въпросът е до кога този шампионат ще се извършва в рамките на града и ще блокира цял един квартал през уикенда?!
    • Ив
      Иванова
      2 -3
      21:31, 28 апр 2017
      Лично аз също съм на мнение, че това състезание не му е мястото изобщо в града... достатъчно площи има и извън града- почивам един ден през седмицата - това е неделя , живея в непосредствена близост до булеварда, шума е убийствен! Нека уважаваме личното си пространство, не съм съгласна и не одобрявам това провеждане на състезание в града.
  • 3
    Юю
    ююю
    7 -3
    14:16, 28 апр 2017
    това е прекрасно, браво на организаторите!
  • 4
    Ма
    Майката ...
    3 -4
    14:22, 28 апр 2017
    Аре стига вече ве ...правете го на кенана или някой друг квартал ... всеки път Орфей блокиран и всички селяни тука две дена си хвърлят боклуците ....
Последни новини