От х:

Днес в x:

8 °C

60 коли летят със 150 км/час в Хасково в неделя

Състезанието се превърна в голяма атракция миналата година

60 автомобила ще настъпят газта до ламарината тази неделя по 3-километровото трасе из хасковските булеварди „Раковски“ и "Васил Левски". "Писта Хасково Затворен Маршрут "започва в неделя от 11 часа. Състезанието се провежда за втора поредна година, но за разлика от миналогодишното, сега е част от държавния шампионат. Фаворити са най-добрите български рали пилоти Илия Царски и Румен Дунев. Това предполага още по ожесточена надпревара. Миналата година колите вдигаха до 150 км/час, тази година няма да паднат под тази скорост въпреки спънките по трасето, прогнозираха организаторите. В гонката ще участва и завършилият на трето място миналата година футболист на ЦСКА Флорентин Петре. Трима хасковлии са заявили участие - Драгомир Драгов с Лада, Иван Анастасов с Хонда и Георги Господинов, също с Лада. Анастасов ще се бори за призовите места, прогнозираха колеги пилоти.

Трасето е същото като миналата година, уточниха организаторите. Старта е на булевард Васил Левски-продължава се към моста, откъдето се завива към Димитровградско шосе. Обръща се на СБА -изкачване към моста откъдето се слиза по Раковски. Завъртане точно преди кръговото. Продължава се по трасето на тролея до бензиностанция Шел на „Васил Левски“. Там са боксовете. Във връзка с това, със заповед на замкмета Нели Станева е изготвена нова организация на движението за пътни превозни средства за дните 15-16 ти май. Тя е както следва:

за идващите от ПП –І-5 Кърджали – Стара Загора движението ще се насочи по околовръстен път към Южна индустриална зона за МПС от категория / М1,М2, М3, и Кат N/;

за МПС от категория /М / движението ще бъде насочено по бул.” Илинден “ , бул.” В.Левски” и бул.” Съединение”;

за влизащите МПС от всички категории в гр. Хасково от ПП –І-5 и ПП-І-8 маршрутът е пътен възел на Северна индустриална зона, посока Свиленград. Въвеждане на временно пропускане на ППС за живущите в кв.”Възраждане”, кв.”Република” и кв.”Орфеи”;

от бул.”В.Левски” до кръстовището с ул.”Дунав”;

от кръстовище бул.”Раковски” с ул.”Дунав” до ж.бл.№23 намиращ се на ул.”Ком”;

остават напълно затворени за времето от 15.05.2010год. -16.05.2010 год. от 13.00ч до 18.30ч. и от 10.00ч. до 18.00ч. за горепосочените категории МПС следните булеварди и пътища: бул.”В.Левски”- от кръстовище с ул.”Дунав” , ул.”Пловдивска” и ул.”Тунджа” , ул.”Ропотамо”, излизащи на бул.”Раковски”: ПП-І-5 на идващите от Димитровград след пътният възел на Северна индустриална зона: на ПП-І-8 на идващите от гр. Пловдив - пътната лента разделяща пътя на дясната тангента идващите от гр.Свиленград посока гр.Хасково.

1.За организирането на добра пропускателност на транспортният поток в гр.Хасково , РУ МВР ще сформира АПР за регулиране на движението, които ще бъдат разположени на следните уязвими места:

кр. бул.”Освобождение “ с “ Илинден”.

кр. бул.”Съединение” с “В.Левски”.

кр. бул.”В.Левски” с ул.”Дунав” .

кр. бул.”Раковски “ с ул.”Дунав”.

кръгово движение ул.”Ком”.

на ПП-І-5 пътният възел на Северна индустриална зона.

на ПП-І-8 преди пътният възел на Северна индустриална зона.

на ПП-І-8 за включване на дясната тангента .

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини