От х:

Днес в x:

14 °C

35 пилоти и 3-ма хасковлии в гонитба по орфейските улици

Напечен момент от тренировката-три коли едновременно приближават кръговото

35 пилоти, сред които и трима от Хасково, се впуснаха в гонитба по Орфейските улици, в подготовка за утрешният старт в градското рали за купата на Хасково. Това е последният кръг от шампионата по автомобилизъм и тук се решава крайният победител в първенството. Затова пилотите караха на кръв, без да щадят колите и себе си. Звукът от форсираните двигатели обикаляше целия град и се чуваше ясно дори и на противоположните на Орфей квартали-Младежки Хълм и цялата зона около Ямача. Все едно колите бяха под прозорците. Днешната тренировъчна сесия продължава до късния следобед. В нея ще се проведе иквалификацията за място на стартовата решетка утре.

Организаторите направо се престараха в желанието си за безопасност. Пиле не можеше да прехвръкне по булевардите „Васил Левски”, от пресечката с „Дунав” нагоре, и по „Раковски” до детелината, включително и свързващата двата булеварда улица Ком. Особени мерки бяха предприети спрямо пешеходците. Стюардите гонеха всички които се доближат на по-малко от 50 метра от колите. Никой, включително и журналисти, не се допускаше в зоната на боксовете. С което пропадна и всяка възможност за вземане мнения от състезатели и отразяване на характерната за всяко голямо състезание предстартова треска.

Това което е ясно засега, е че най-много са записани, около 15, са в най-малкият клас до 1600 кубика. В другите два-до 2000 и над 2000 кубика, пилотите са сравнително по равно. Това не значи, че утре броят на стартиращите ще е такъв, защото по традиция на тренировките „изпушват” доста автомобили.

Трима хасковлии седнаха зад волана. Това са традиционните участници Иван Анастасов и Красимир Василев, а новото е че ще се състезава и управителят на хасковската картинг писта Иван Бакърджиев. В досегашните три издания, той се задоволяваше с ролята на организатор.

Г.Христов

По традиция, най-рисков бе обратния завой на Раковска до Веспрем

Някои от колите бяха радост за окото
Настройки в последния момент

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини