От х:

Днес в x:

750 лв стипендия и нови GSM-и за възпитаници на Езиковата

Деси, Кремена, Велека и Борис донесоха нова слава на Езиковата

По 750 лв стипендия от Американската фондация за България, получиха двама възпитаници на хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“. Те били отличени като изявени ученици измежду хиляди от цялата страна, заради доказани постижения в усвояването на английския език. Американците се спрели на 10-класничката Велека Георгиева и 11-класника Тодор Иванов понеже децата от години завоюват призови места на национални и международни състезания. По обичая си, американците развързват кесията за такива хора. Осигурили им стипендии за 10-те месеца на учебната година-по 75 лв. Парите ще се дадат накуп- всичко 750 лв. Не е много, но е от сърце. И май само чужденците позволяват на българина да печели от знанията си. 

Възпитаниците на Езиковата не спират с наградите. 4 талантливи деца от 10-ти клас заслужиха по чисто нов GSM “Нокия“ 500 с тач-скрийн дисплей, за великолепното си представяне на регионалния кръг на националната викторина по Английски език. Той се състоя през почивните дни и премина под темата „Образи на бъдещето“. Учениците решаваха почти академичен езиков тест, правиха презентация на английски на висши учебни заведения от 10 страни в Европа, а после отговаряха на въпроси от комисията относно спецификата на образователните системи в страните от ЕС. Получили почти немислимите 40 точки от 41 възможни. По скалата на италианската образователна система/ от 2 до 10/ това си е ...11-ка. Отборът на ГПЧЕ „Асен Златаров“ отнесе конкурентите от хасковската и димитровградската „математики“, ПГ по Туризъм и димитровградската Езикова и закономерно се класира за националния кръг на викторината през март. Там нашите владетели на английския ще се борят за голямата награда – двуседмично обучение в Brooke House College в Лондон. Само трябва да победят. В Езиковата са свикнали на това. 

Новите победители на елитното хасковско школо са Десислава Колева, Кремена Тодорова, Велека Георгиева и Борис Костадинов. Обучени са от преподавателите Нели Тенчева и Валерия Блянгова. За успешните битки с другите англоезични се тренират от калените експерти в езика на Шекспир Краси Кънева и Димитър Енчев.

Г.Христов

Краси Кънева и Димитър Енчев ги подготвят за успехите им в английския
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини