От х:

Днес в x:

В името на пушача: Заведения монтират печки на открито

Печките бяха на ток и газ

В името на тотално дискриминирания хасковски пушач, хасковски заведения се охарчиха за да монтират електрически и газови печки на открито. Уникалната гледка днес бе видяна на бар „Чилаут” традиционно място за разхождащи се майки с деца, модерни баби, тинейджъри и въобще айляк хора. Тъй като 90% от тези групи, се оказват пушачи/ въпреки твърденията на законотворците/ заведението реши да ги уважи, като им осигури топло дори и на открито. Електрически печки висяха над главите и хвърлеха досаттъчно топлина, че да сгреят премръзналите ръце на никотиновите почитатели. За някои моржове дори бе прекалено топло. „15 минути под такава печка и се сваряваш” изръмжа хасковлия, който правеше компания на жена си пушачка на масичка отвън. Жена му обаче се чувстваше добре. Дори завити с термоодеяло и навряни до печките, на жените винаги им е студено.

Спорно е доколко тази система ще е ефективна при дъжд или сняг, обаче помага при студ. Все едно си край лагерен огън-студено е ама можеш да се постоплиш за момент, коментираха посетители. Предпочитанията на клиентите се илюстрираха от броя им-отвън бе почти пълно, отвътре-не толкова, въпреки че пространството е далеч по-малко. До газовите и ел печки присядаха дори и възрастни хора, без идея за консумация-просто да се стоплят.

След като Никотиновата полиция предупреди, че освен вътре не може да се пуши и отвън, дори и да има само найлон за завет, изобретателните ресторантьори измислиха нови начини да угодят на клиентите. При тях съмнения няма-огромното мнозинство от клиентите са пушачи и загубата им означава край на бизнеса. Отделно от това, пушачът консумира повече, ако е запалил любимата никотинова пръчица.

Г.Христов

Пушачите заръчват повече
Сгряване и за минувачите

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини