От х:

Днес в x:

Бензин в кръвта

Асфалтът запуши, както и гумите на колите, на Писта Хасково – затворен маршрут. Провеждащото се за първи път в Хасково състезание събра хилядна публика. Адреналинът също беше много.

В три старта по 12 обиколки протече надпреварата по трикилометровото трасе (3120 m). Първи потеглиха колите от хоби клас Х1 и Х2. Атрактивна надпревара се очертаваше във втората група – Х4 и Х3. Миналогодишния републикански шампион Борислав Борисов караше плътно в челната тройка, но на 5-6 обиколка се натресе в предния автомобил на Любомир Мечков, който се завъртя на завоя на Васил Левски и Раковски. При жълти флагове продължиха следващите няколко обиколки, не и за Боби Белята и неговата Субару Импреза WRX. Извън надпреварата остана и Любомир Мечков, Форд Ескорт. Колите на двамата бяха изнесени от трасето преди най-очаквания от публиката старт, а първи в Х4 стана Денислав Шишев с БМВ 320.  

Хасковлии възторжено подкрепяха тазгодишния републикански шампион Румен Дунев с номер 21. Първенството на неговата Мицубиши Лансър Ево 9 (А8), бе оспорвано на милиметри от Искрен Маринов със същия модел Мицубиши. Малко след тях през цялото време беше реното Клио на румънеца Флориан Петре (А6). Дунев излезе от завой и, макар че бързо се върна в трасето, не навакса закъснението. Така първи в А8 стана Искрен Маринов.

Трасето бе стого охранявано, освен че бе опасано с километри жълта лента. Публиката се тълпеше във всички участъци и по покривите, за по-добра видимост. Приключилото към 3 часа следобяд състезание бе оценено от екипите като отлично организирано. Записаните 45 пилоти караха за шоуто и за да си пробват силите на новото трасе, тъй като засега то не е кръг от Българския пистов шампионат и, макар да се провежда по неговия регламент, не им носи точки. Очакванията на всички са през следващата година това да се случи и Писта Хасково – затворен маршрут да влезе в календара на драматичната надпревара за туристически автомобили.

Видео малко по-късно.

Мира Захариева, Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини