От х:

Днес в x:

Дупки катурнаха ДАФ край Автото

Камионът се преобърна вляво, след маневра за избягване на дупка

Дълбоки дупки, прояли улица „Мир“ в Хасково, преобърнаха тежкотоварен автомобил ДАФ зад гимназията по aвтотранспорт, тази сутрин около 10 часа.

В опит да избегне зейналите кратери на платното шофьорът Галин Иванов от Гълъбово губи контрол над претовареното с метални цистерни возило и се преобръща наляво. Тежките цистерни изхвърчат от каросерията чак до по-долната улица.

„Добре, че там в момента нямаше минувачи“, коментираха работници от близката автоработилница на гимназията.

 От удара след преобръщането колегата на шофьора, Тянко Тодоров е с комоцио и натъртено рамо.

Спешно бе откаран в хасковското хирургично отделение, където обаче отказал хоспитализация и заедно със собствениците на камиона отишъл към бившата военна болница.

Цистерни за скрап полетяха до долната улица

Фирмата, на която е камиона отказа всякаква информация за себе си и направлението, по което се е движел товарът. Разбра се само, че не били от Хасково. Охотно обаче описаха инцидента и посочиха пресния асфалт положен върху дупките. Оказа се, че минути след инцидента, на място пристигнала техника и запълнила кратерите.

Самият камион бе изправен с автокран. Не е известно дали возилото е застраховано, но според собствениците щетите „не са големи“.

Дупките са били изкопани от хасковското ВиК за отстраняване на аварии по водопроводната мрежа, признаха от ръководството на дружеството. От там обаче обявиха пред медии, че те били запълнени още преди инцидента и не са причината за преобръщането на камиона.  Затова публикуваме снимки предоставени ни от наши читатели, на които личи как екипи на ВиК тепърва запълват с чакъл и асфалт дупките СЛЕД като камиона е вече преобърнат.

Георги Христов

Дупката /маркираното зад камиона/, която преобърна камиона. Вече запълнена с асфалт

Запълващата се дупка и вече преобърнатия камион
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини