От х:

Днес в x:

6 начина да отслабнем извън фитнес залата

Ако нямате свободно време и особено желание да посещавате спортната зала, но искате да се отървете от излишните килограми, експерти от университета в Торонто препоръчват следното: 

Ходете у дома или в офиса


На всеки два часа ставайте и ходете из къщи или в офиса в продължение на 5 минути. В края на деня "разходките" ви ще съставляват около 20 минути, благодарение на които сте изгорили калории. 

Чистене 


30-минутно чистене (включващо миене на подове, прозорците, чиниите и т.н.) ще ви лиши от 120 калории. Ако работите у дома, чистете всеки ден - упорито, в името на 2 цели - чистота и талия. 

Активна среща

Вместо да отидете на кино, където ще грабнете голяма порция пуканки в ръце, предлагаме ви да излезете с половинката си на разходка. Времето се затопля с всеки изминал ден, така че нямате причина да се скриете в някое заведение. 

Разходка преди обяда

Преди да седнете на масата, не забравяйте да се разходите. 20 минути са напълно достатъчни, за да активирате храносмилателната си система. 

Физически упражнения пред телевизора 

И за домошарите експертите имат решение. Те съветват да изпълнявате упражнение по време на рекламите между предаванията. Например, подскочете 25 пъти или пък направете 25 коремни преси, 10 лицеви опори, 35 клякания и т.н. 

Страстна целувка

Една продължителна целувка изгаря 6,4 калории. Ако ежедневно целувате своя любим, за една година ще изгорите около 23 000 калории.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини