От х:

Днес в x:

Ски пистата край Тънково фалира Стамболово? Фирмите - нагъзени. От страх. Преглед на печата

Мегаломанският проект за ски писта край стамболовското село Тънково е на път да фалира общината. За това информира в заглавие над главата си днес „Хасковска Марица”.  Обектът бе по проект на ЕС за трансгранично сътрудничество – за ремонт на хижата, но общината реши да налее още 400 000 лв. в изграждане на ски писта и влек. Сега се оказва, че част от парите все още не са издължени на фирмата изпълнител. Бизнесменът обмисля да блокира сметките на общината. Ски пистата не работела според очакванията. От общината си представяли всенароден наплив към баирчето. За тяхна изненада това не се случило.

Сега новият кмет Маджид Мандаджъ се чуди откъде да намери пари да плати на фирмата, а старият, който подхвана мегаломанския проект - Гюнер Сербест, е депутат от ДПС.

Глобяват обущаря бай Панчо за табела, пише в другия акцент на първа страница в броя. Бай Панчо има малка работилница зад Бизнесцентъра. Вчера по bTV показаха снимка, на която се вижда кола на КОРЗ – Хасково, която е паркирала до знака за инвалиди. По-късно вчера се оказало, че бай Панчо сам е поставил табелата.

Рецидивисти избягаха от полицията в Харманли, пише още на страницата. 9 дни МВР крие случая, намират бившите затворници-бегълци в Гърция, добавя изданието.

В „Тролейбусен транспорт” без заплати от ноември, пише в акцента на 2 страница. Данните са от лидера на КНСБ д-р Желязко Христов.

Кушлев иска 433 178 лв. от осъден митничар, пише в челния материал на 3 страница. Ексмитничарят е Михаил Янков, осъден по случая „Куйович”.

Тир се заби в двора на 80-годишен, пише още на страницата за вчерашния инцидент в Стойково.

Фирмите – нагъзени. От страх. Това е заглавието на първа страница в днешния брой на „Новинар юг”. Става дума за неразплатените задължения на държавата към бизнеса, който обаче робски си мълчи. От страх. Думите са на лидера на КНСБ д-р Желязко Христов. Синдикатът ще настоява за приоритетно плащане на дълговете, а пред бизнеса – приоритетно да плати с тях заплатите на хората.

Тир с 12 тона копър се пося в двор, акцентира още на първа страница изданието. Има и снимка на камиона, а дядото боязливо го оглежда.

2800 лева за лекар в Свиленград, акцентира изданието на 2 страница. Става дума за натовареното отделение за интензивно лечение в митничарския град. Шефът на болницата д-р Ермов обаче заявява, че заплата от 2800 лева там не отговаря на истината.

Ченге в трафик на отвлечени деца, пише в акцента на 3 страница. Единият от арестуваните полицаи от пункта „Капитан Петко войвода” – Христо Христов, бил замесен в случая с две отвлечени деца от Варна. Ченгето пуснало в Гърция хлапетата с баща им, който ги извел от страната без съгласието на майката Мая Михайлова.

Обявиха бедствено положение във „В” група, пише на спортната страница. Заради снега неделните мачове са отменени.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини