От х:

Днес в x:

0 °C

Ски пистата край Тънково фалира Стамболово? Фирмите - нагъзени. От страх. Преглед на печата

Мегаломанският проект за ски писта край стамболовското село Тънково е на път да фалира общината. За това информира в заглавие над главата си днес „Хасковска Марица”.  Обектът бе по проект на ЕС за трансгранично сътрудничество – за ремонт на хижата, но общината реши да налее още 400 000 лв. в изграждане на ски писта и влек. Сега се оказва, че част от парите все още не са издължени на фирмата изпълнител. Бизнесменът обмисля да блокира сметките на общината. Ски пистата не работела според очакванията. От общината си представяли всенароден наплив към баирчето. За тяхна изненада това не се случило.

Сега новият кмет Маджид Мандаджъ се чуди откъде да намери пари да плати на фирмата, а старият, който подхвана мегаломанския проект - Гюнер Сербест, е депутат от ДПС.

Глобяват обущаря бай Панчо за табела, пише в другия акцент на първа страница в броя. Бай Панчо има малка работилница зад Бизнесцентъра. Вчера по bTV показаха снимка, на която се вижда кола на КОРЗ – Хасково, която е паркирала до знака за инвалиди. По-късно вчера се оказало, че бай Панчо сам е поставил табелата.

Рецидивисти избягаха от полицията в Харманли, пише още на страницата. 9 дни МВР крие случая, намират бившите затворници-бегълци в Гърция, добавя изданието.

В „Тролейбусен транспорт” без заплати от ноември, пише в акцента на 2 страница. Данните са от лидера на КНСБ д-р Желязко Христов.

Кушлев иска 433 178 лв. от осъден митничар, пише в челния материал на 3 страница. Ексмитничарят е Михаил Янков, осъден по случая „Куйович”.

Тир се заби в двора на 80-годишен, пише още на страницата за вчерашния инцидент в Стойково.

Фирмите – нагъзени. От страх. Това е заглавието на първа страница в днешния брой на „Новинар юг”. Става дума за неразплатените задължения на държавата към бизнеса, който обаче робски си мълчи. От страх. Думите са на лидера на КНСБ д-р Желязко Христов. Синдикатът ще настоява за приоритетно плащане на дълговете, а пред бизнеса – приоритетно да плати с тях заплатите на хората.

Тир с 12 тона копър се пося в двор, акцентира още на първа страница изданието. Има и снимка на камиона, а дядото боязливо го оглежда.

2800 лева за лекар в Свиленград, акцентира изданието на 2 страница. Става дума за натовареното отделение за интензивно лечение в митничарския град. Шефът на болницата д-р Ермов обаче заявява, че заплата от 2800 лева там не отговаря на истината.

Ченге в трафик на отвлечени деца, пише в акцента на 3 страница. Единият от арестуваните полицаи от пункта „Капитан Петко войвода” – Христо Христов, бил замесен в случая с две отвлечени деца от Варна. Ченгето пуснало в Гърция хлапетата с баща им, който ги извел от страната без съгласието на майката Мая Михайлова.

Обявиха бедствено положение във „В” група, пише на спортната страница. Заради снега неделните мачове са отменени.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини