От х:

Днес в x:

Ще глобяват за непочистени речни корита

Непочистени корита на реките най-често причиняват наводнения. На снимките-реките Хасковска и Марица наводниха село Динево и димитровградския квартал Черноконево

Комисия за обследване на водните обекти в региона назначена от областна администрация, ще изследва и глобява за непочистени речни корита. Проверките тръгват от 29-ти март. Това стана ясно след заседание на Междуведомствена комисия за обследване на техническото, експлоатационното и аварийното състояние на водните обекти. На нея присъства областния Румен Данев а председател е инж. Стефан Марков от администрацията. В комисията са ангажирани представители на РИОСВ, Областно пътно управление, “Напоителни системи”, Басейнова дирекция, Гражданска защита, ВиК.

Контролът ще е върху миналогодишните предписания на комисията, касаещи най вече почистването на речните корита. Задръстените корита на реките са една от главните предпоставки за наводнения по време на пролетта. Региона вече преживя едно „потопяване“ в средата на февруари. Следващото се очаква при започващото топене на настоящия сняг. Според синоптиците това ще стане в началото на следващата седмица.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини