От х:

Днес в x:

По 50 на ден с морбили. Настаняват болни и в Ушно отделение

Инфекциозно отделение в МБАЛ е претъпкано

Средно по около 50 нови случая на морбили са регистрирали регионалната здравна инспекция през почивните дни. С това общата бройка на заболелите става 389 души, като 131 са само от последната седмица. Утре пристигат извънредните ваксини поискани от здравната инспекция за Хасково и областта. Дозите ще са поне колкото бяха и на първия транш-1000.

Напливът от морбили „задръсти“ многопрофилната болница в Хасково. 95 са хоспитализираните което изчерпи почти напълно капацитетите на Инфекциозно и урологично отделение. При продължаващия поток ще настаняваме и в Ушно отделение, коментира директорът д-р Тодор Пандов. Прехвърлен е допълнително персонал и лекари в помощ на инфекционистите. Няма проблем в легловата база благодарение на главната сестра Славея Славова, която отговаря за оргазинацията, допълни Пандов.

В МБАЛ не смятат да стачкуват въпреки че и тук не са взимали пари от Касата за януари. Преди два дни са пристигнали около 90 хиляди лева, но това са средства отпускани от министерството на здравеопазването за ТЕЛК и хемодиализа.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини