От х:

Днес в x:

9 годишен се потроши с мотор. Отказват имунизация заради религията. Преглед на регионалния печат

"Отказват имунизация заради религията" е водещо заглавие във вестник "Хасковска марица". Мюсюлманската религия забранявала имунизацията и това е причината за бума на Морбили в кварталите с ромско население като Република, твърди ежедневникът. По 10-15 на ден се приемат с диагнозата в хасковските инфекции. Ромите дори недоволствали от условията в отделението, били им лоши. Но не им прави впечатление мизерията в която живеят и неспазването на елементарните хигиенни норми, констатира авторът на статията, който сполучливо описва в редакционния коментар здравната философия на ромското население "Госпут здраве да ти дава".

И още по темата с имунизациите: "Боцкат безплатно срещу свински грип". Това се случва три месеца след епидемията, която според медици обхвана половината от българското население. Малко стана като "след дъжд качулка".

"Топят зам-кмет за източване на пари". Зам кметът е на община Стамболово и се казва Гергана Михайлова. Тя е разследвана за изчезването на едни 3200 лв от земеделската кооперация в село Тънково. Причината според госпожа Михайлова е, че я натопили съпартийци от БСП. Не следвала кадровата политика на партията по време на последните местни избори.

"9 годишен рокер потроши мотор" от страница 3-та. Освен моторът 9 годишния Сашко от Любимец потрошил и себе си. Със счупена ръка е настанен в хасковската Ортопедия. Второкласникът тръгнал да направи няколко кръгчета с мотора на дядо си, който му се вързал на акъла и седнал зад него на возилото. По едно време детенце с ролери пресякло пътя пред тях и пишман рокерът загубил управление и паднал. След някоя и друга година този хлапак ще "владее мотора до съвършенство" и може би ще кара на задна гума по някой оживен хасковски булевард. Вече имаме такива случаи.

"87 годишен развя руското знаме на 3-ти март" Ангел Борисов от Сусам отстрами българската историческа памет и развя руското знаме в чест на освободителите. Никой от останалите политици изпъчили се пред обективите не се сети да направи това. Ако бяха ни освободили Щатите, площадът щеше да гъмжи от многозвездното знаме. Сега това е политически правилно.

Темата на броя: "Бадема, кварталът на безработните" на страница 4-та. 99 % от жените там са шивачки в неплатен отпуск-изчислява "Марица".

"Герб-Гилотина за фирмите" твърди вестник "Новинар Юг" в заглавие над главата. Безумно указание на НАП, задължава да се плащат данък и осигуровки върху неплатена заплата, гневят се счетоводители и анонимни шефове в материала на страница 3-та.

"Иван Петров доволен от присъдите по ДДС Аферата" друго заглавие над главата. Акцията по разбиване на схемата по източване на ДДС бе започната по негово време като шеф на областната полиция, а Бойко Борисов бе главен секретар на МВР. Този път няма по адрес на съда: "ние ги хващаме, те ги пускат".

"Потоп!" само заглавие и снимка на първа страница. Язовир Левка прелял и наводнил кошари показва огромния фотос от свиленградското село.

"За 4 години Хасково брои 12 млн за чистене" По обществената поръчка обявена от общината, такава ще е сумата за сметосъбиране и сметоизвозване. Офертите се отварят в края на този месец.

"Оправят разбитата главна в Книжовник", "Търсят чумави овце в региона", "Ограждат Олу дере с диги"-още заглавия от вътрешните страници.  Нищо интересно на спортна страница.

Това бе по-важното от днешната преса

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини