От х:

Днес в x:

14 °C

9 годишен се потроши с мотор. Отказват имунизация заради религията. Преглед на регионалния печат

"Отказват имунизация заради религията" е водещо заглавие във вестник "Хасковска марица". Мюсюлманската религия забранявала имунизацията и това е причината за бума на Морбили в кварталите с ромско население като Република, твърди ежедневникът. По 10-15 на ден се приемат с диагнозата в хасковските инфекции. Ромите дори недоволствали от условията в отделението, били им лоши. Но не им прави впечатление мизерията в която живеят и неспазването на елементарните хигиенни норми, констатира авторът на статията, който сполучливо описва в редакционния коментар здравната философия на ромското население "Госпут здраве да ти дава".

И още по темата с имунизациите: "Боцкат безплатно срещу свински грип". Това се случва три месеца след епидемията, която според медици обхвана половината от българското население. Малко стана като "след дъжд качулка".

"Топят зам-кмет за източване на пари". Зам кметът е на община Стамболово и се казва Гергана Михайлова. Тя е разследвана за изчезването на едни 3200 лв от земеделската кооперация в село Тънково. Причината според госпожа Михайлова е, че я натопили съпартийци от БСП. Не следвала кадровата политика на партията по време на последните местни избори.

"9 годишен рокер потроши мотор" от страница 3-та. Освен моторът 9 годишния Сашко от Любимец потрошил и себе си. Със счупена ръка е настанен в хасковската Ортопедия. Второкласникът тръгнал да направи няколко кръгчета с мотора на дядо си, който му се вързал на акъла и седнал зад него на возилото. По едно време детенце с ролери пресякло пътя пред тях и пишман рокерът загубил управление и паднал. След някоя и друга година този хлапак ще "владее мотора до съвършенство" и може би ще кара на задна гума по някой оживен хасковски булевард. Вече имаме такива случаи.

"87 годишен развя руското знаме на 3-ти март" Ангел Борисов от Сусам отстрами българската историческа памет и развя руското знаме в чест на освободителите. Никой от останалите политици изпъчили се пред обективите не се сети да направи това. Ако бяха ни освободили Щатите, площадът щеше да гъмжи от многозвездното знаме. Сега това е политически правилно.

Темата на броя: "Бадема, кварталът на безработните" на страница 4-та. 99 % от жените там са шивачки в неплатен отпуск-изчислява "Марица".

"Герб-Гилотина за фирмите" твърди вестник "Новинар Юг" в заглавие над главата. Безумно указание на НАП, задължава да се плащат данък и осигуровки върху неплатена заплата, гневят се счетоводители и анонимни шефове в материала на страница 3-та.

"Иван Петров доволен от присъдите по ДДС Аферата" друго заглавие над главата. Акцията по разбиване на схемата по източване на ДДС бе започната по негово време като шеф на областната полиция, а Бойко Борисов бе главен секретар на МВР. Този път няма по адрес на съда: "ние ги хващаме, те ги пускат".

"Потоп!" само заглавие и снимка на първа страница. Язовир Левка прелял и наводнил кошари показва огромния фотос от свиленградското село.

"За 4 години Хасково брои 12 млн за чистене" По обществената поръчка обявена от общината, такава ще е сумата за сметосъбиране и сметоизвозване. Офертите се отварят в края на този месец.

"Оправят разбитата главна в Книжовник", "Търсят чумави овце в региона", "Ограждат Олу дере с диги"-още заглавия от вътрешните страници.  Нищо интересно на спортна страница.

Това бе по-важното от днешната преса

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
27 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
27 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
27 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
27 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
27 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
27 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
27 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
27 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
27 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
27 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
27 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
27 ное 2020
Последни новини