От х:

Днес в x:

Петима общински съветници положиха клетва в новия стар местен парламент, БСП напусна заседанието след обида

    Петима общински съветници положиха клетва на днешното заседание на Общинския съвет. То беше първото на Съвета с мандат 2019 -2023 година, върнал се в зала „Хасково“, след като съдът касира изборите в Хасково за съветници от миналата есен. Според правилникa всъщност заседанието е 43 по ред за този общински съвет, тъй като в предходния си мандат съветниците са провели 42 сесии.

    След прекратяване на правомощията от Общинската избирателна комисия на Димитър Ничев, който вече е кмет на село Узунджово, на Стоил Стоилов, Антони Пашов, Росен Атанасов и Евгени Христов, на тяхно място влизат: Мария Делчева и Васил Митев от ГЕРБ, Тодор Топалов и Драгомир Андонов от Коалиция „Демократична България - Обединение”, както и Севджан Иляз от ДПС.

    В хода на заседанието председателят на Общинския съвет Таня Захариев обяви, че Даниел Йорданов се отказва от поста на председател на сесийната група на БСП, за което е постъпил протокол от заседание на социалистите от 24 април. На негово място е избран съветникът Богдан Кирилов.

    Заседанието продължи с решение за разширяването на гробищния парк в Хасково. Изказването на Йозджан Мехмед, който посочи, че за безвъзмездното даване на имота, с който гробищният парк ще бъде разширен, основна заслуга има председателят на ДПС Делян Пеевски, беше посрещнато с иронични подвиквания от залата.

    Точката за приключване на процедурата по промяна на характера на собствеността от публична общинска в частна общинска върху общински поземлени имоти в селата Книжовник и Долно войводино за изграждането на фотоволтаичен парк, започнала през 2020 година обаче, разбуни сериозно духовете. Тя беше приета с 29 гласа „за“, но в хода на дебатите съветникът от ГЕРБ Делян Делчев си позволи обидна реплика към Камен Тодоров от БСП, в която спомена майката на Тодоров. Заради нецензурния израз и недопустимия тон, от БСП напуснаха заседанието след обявената почивка, съобщи новият председател на сесийната група Богдан Кирилов. „Това е недопустимо. Това е срам и позор за Общинския съвет на Хасково!“, обобщи той поведението на съветника от групата на ГЕРБ и обоснова напускането на заседанието от страна на социалистите.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ас
      Аскоо
      28 0
      15:45, 26 апр 2024
      За срам на Европа, на всичките нас,

      когато докопа в ръцете си власт.

      По-страшен от спина, по-жилав от рака,

      сега засега се оказа простака.
    • 2
      Tu
      Tupac
      8 -4
      15:57, 26 апр 2024
      Къде е любовта на кака Наска Василева нежното мъжле Атанас
      • Къ
        Къде ли
        9 0
        18:55, 26 апр 2024
        а Наско пушека ли сигурно ще бягат към островите.Аз още едно време разправях като хванаха да се сглобяват че ще им го напорят с 200 ма никой не ми вярваше.
    • 3
      Ал
      Ала Бала
      5 0
      23:51, 26 апр 2024
      Велина вътре ли е Душко
    • 4
      Ва
      Василка
      5 0
      00:14, 27 апр 2024
      Атанас от Кв.Република той да не е любовника.Позор бе хора...
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини