От х:

Днес в x:

Разлъка в „Спаси Хасково“: Поискаха оттеглянето на Мартин Узунов като общински съветник

    Съучредителите на Местната инициативна група „Спаси Хасково“ /"Ние идваме"/ поискаха оттеглянето на Мартин Узунов като общински съветник. Това обявиха на нарочна пресконференция другите двама представители в тричленната  сесийна група от формацията -Марин Райчев и арх. Валентин Маринов. Причината за настъпилата разлъка, която посочи Марин Райчев, е даденият от Узунов вот по време на сесията на Общинския съвет на 16 февруари за внесената от кмета Станислав Дечев докладната по финализирането на инвеститорските намерения за изграждане на фотоволтаична централа в землищата на селата Книжовник и Долно Войводино. Узунов гласува „за“, което е в разрез с общото взето решение как да се действа от „Спаси Хасково“, обясниха от формацията. Докладната в крайна сметка не беше приета, но въпреки това, от Местната инициативна група настояват Узунов да напусне Общинския съвет, като мястото му да бъде заето от следващия в листата на формацията -Мартин Деспов.

    "Не сме против тази инвестиция, искаме интересите на общината и на жителите на Книжовник и Долно Войводино да бъдат защитени", посочи Райчев, а това през така предложената докладна  не се гарантира, добави той. 

    "От самото си създаване "Спаси Хасково" е формация, която залага на колективните си решение. Уважаваме демокрацията и мнението на всеки, но за нас най-важно е колективното мнение", подчерта Райчев. Заради различното гласуване от страна на Узунов, който също е сред учредителите на формацията, останалите шестима единодушно са решили на заседание днес да свалят доверието си към него и да се разграничат от изказаната подкрепа "за" фотоволтаичната централа. "Решението на Узунов противоречи на целите и посоките на "Спаси Хасково", посочи още Марин Райчев.

    Самият Мартин Узунов също присъства на пресконференцията, но преди да има възможността да изкаже мнение, беше гост на нея.  

    Някой натисна копчето за мен, коментира решението на досегашните си съмишленици Мартин Узунов. Той посочи, че запазва топли чувства към всички от „Спаси Хасково“, но и подчерта, че държи името му да остане чисто.

    „Трябва да се види в следващите сесии как аз гласувам. В коментирания случай, аз познавам инвеститора на фотоволтаичния парк, разговарял съм с него и съм получил уверение, че има готовност да инвестира около 5 млн.лева в различни социални дейности в двете села, където ще работи“, каза Узунов.

    В крайна сметка той обяви, че остава като независим съветник в Общинския съвет на Хасково, за да защитава интересите на хора, които са му дали доверие. А това негово решение означава, че останалата с двама съветници група на „Спаси Хасково“, която в местния парламент е с квота на "Ние идваме" ще се разпадне, тъй като изискването за формиране на сесийна група е тя да има най-малко трима членове.

    От "Спаси Хасково" продължават да настояват, че касирането на настоящия избор за състава на Общински съвет е въпрос на справедливост, тъй като вотът е бил "ограбен". При нови избори, хората ще разберат, че думите ни тежат, и сегашното ни решение е доказателство за това, посочи Марин Райчев.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Те
      Теодор
      69 -11
      14:39, 21 фев 2024
      Тези от Спаси, Ние, Вие, Те идват, отиват си ... искали нови избори? - те сещат ли се, че при евентуални такива няма да имат и толкова съветници ... :D
    • 2
      Ва
      Васко
      48 -5
      15:29, 21 фев 2024
      Гошето ..Зл Марчев...и те немогат да влязат в Общ.Съвет....При нови избори гаранция...
    • 3
      См
      Смучи Хасково
      31 -2
      19:20, 21 фев 2024
      Катили
    • 4
      To
      Toro
      47 0
      23:25, 21 фев 2024
      Трима човека не могат да се разберат и се изпокараха, щяха да спасяват Хасково. Аматьорска работа.
    • 5
      Хи
      Химената
      27 -2
      07:53, 22 фев 2024
      За малко да ни спасите ! Чичката женкар , малкия пикльо и сина на измамника .
      • Ст
        Стоянов
        20 0
        07:53, 22 фев 2024
        Пълна пародия !
    • 6
      Ту
      Тулуп Татуп
      17 0
      09:29, 22 фев 2024
      Казах Затрий Хасково хубаво че не им се вързахте.Поредната ГЕрБ партенка.Така фекалопитеци като си спите на следващите избори Атаман кмет.ДПс с най много в общината а раята с бурканче вазелин под ръка.Едно време и в Кърджали така се караха кой да се ояде и сега на доста места там ходиш с преводач
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини