От х:

Днес в x:

„Спаси Хасково“: Дечев да почерпи, че не жалихме за касиране на кметските избори

    С решението си, което потвърди това на  Хасковския окръжен съд за касиране на изборите за местен парламент, Върховният административен върна доверието в изборната и съдебната система. Така двамата общински съветници  от Местна инициативна група „Спаси Хасково“ -Марин Райчев и арх. Валентин Маринов коментираха новината за незачетените резултати от вота през октомври 2023 година. Те са представители на една от формациите, които жалиха решението на Общинската избирателна комисия за състава на Общинския съвет.

    Предвид потвърдените от съда на две инстанции множество нарушения по преброяването на бюлетините и отчитането на действителни и недействителни гласове за съветници, от „Спаси Хасково“ изразиха съмнение, че най-вероятно подобни манипулации е имало и при избора на втори тур за кмет на Хасково. При този вот претендентът срещу спечелилия мандат Станислав Дечев беше независимият кандидат и подкрепен от широк политически спектър формации, сред които и „Спаси Хасково“- Николай Ставрев.

    На брифинг днес Марин Райчев и арх. Валентин Маринов изразиха съжаление, че не са обжалвали и кметския вот. „Дечев да почерпи, затова че не сме жалили и кметските избори“, подхвърли Марин Райчев.

    Като част от най-млада формация в несъществуващия вече местен последен парламент, съветниците от „Спаси Хасково“ посочиха, че за краткото време в него, са разбрали категорично, че Общинският съвет действително е коректив на кмета и администрацията му и е водещ в механизма по координиране на това как се харчат публични средства. В тази посока Марин Райчев и арх. Валентин Маринов призоваха още от сега хората да отидат и да гласуват на предстоящите  местни избори за съветници.

    За работата на предходния Общински съвет двама посочиха, че в основата на гласуванията са били докладните, целящи прокарването на проекти за фотоволтаици, които са на фирми, близки до ГЕРБ- първа политическа сила в Хасково.

    За разлъката си с един от основателите на местната формация Мартин Узунов, който напусна сесийната група на „Спаси Хасково“ и остана като независим съветник, Райчев и Маринов коментираха, че не очакват да повлия негативно на предстоящата кампания и резултати от вота. В следващия Общински съвет те се надяват да има поне петима съветници от "Спаси Хасково". Това ще е и името, което ще бъде регистрирано за участие в кампанията. На предходните избори то не бе регистрирано, а неин мандатоносител стана партия "Ние идваме", регистрирана именно от Мартин Узунов за местния вот.

    "Дали ще бъдем опозиция или мнозинство  в следващия Общински съветник, целта ни е и ще работим за нея-да извадим Хасково от дъното и той да поеме по друг път на развитие", подчерта Марин Райчев. 

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Do
      domuz sodzhuk
      3 0
      11:45, 10 апр 2024
      айде кандидат общинските съветници пригответе се да развързвате кисиите!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини