От х:

Днес в x:

Новите съветници и кмет полагат клетва на Архангеловден

Новият кмет на Хасково, общинските съветници в предстоящия мандат и избраните на първи тур управници на селата, ще положат клетва на 8-ми ноември-Архангеловден. Тогава ще се проведе първото заседание на Общинския съвет.

Сесията е насрочена със заповед на заместник-областният управител д-р Стефка Здравкова, която в момента е все още временно изпълняваща длъжността на областен, след като началникът й в държавната администрация -Станислав Дечев беше избран за кмет на Хасково.

Мандатите в ОбС са 41. 16 души в местния парламент са от ГЕРБ, 8 от ДПС, БСП е представена от 6 съветници, коалиция "Демократична България-Обединение" е с 4, "Движение ЗАЕДНО за промяна" и "Национална политическа партия Българе" имат по 3-ма, ССД – 1. Те ще получат удостоверенията си за съветници от председателят на Общинската избирателна комисия Пламен Лечев.

На това първо заседание ще бъде избран и новия председател на Общинския съвет. От ГЕРБ вече намекнаха, че отново е възможно да номинират председателката от предходния мандат Таня Захариева.

По традиция първото тържествено заседание на новите съветници се открива от най-възрастният сред тях. В този местен парламент това е бившият вече кмет на Хасково Добри Беливанов, който влезе с мандат като общински съветник от ССД. Най-младият съветник пък ще е Богдан Кирилов от групата на БСП, който е едва на 24-годишна възраст.

Беливанов ще трябва да изпълни и още един ритуал, този път, като доскорошен градоначалник. По традиция той трябва да предаде на тържествената церемония на наследника си на кметския стол -Станислав Дечев символичния ключ на Хасково.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Хо
    Хохо
    41 -16
    19:24, 1 ное 2019
    Поправете си заглавието.по точно е ако напишете новия крадец ще положи клетва и ще слогува на Добрев и на пендела лилянов
    • По
      Порчо
      19 -3
      11:55, 2 ное 2019
      Кауните са толкова откъсани, че не можаха да докарат до балотаж! Чиновниците, ман-галите и депесарите избраха марионетката на Кръга Братчед! И после се чудите защо никой млад, работлив и кадърен българин не иска да стои в този град. По-рано си имахте феодал в лицето на узунджовския крадец, а сега вече феодала ви го назначава онзи, еднокнижния дебилен шоп *******!
  • 2
    Ще
    Ще може ли
    28 -6
    19:28, 1 ное 2019
    А може ли линк към предизборните обещания на спечелилите, та тези, които не гласувахме за тях, да ги следим след изборно и да им се "радваме" на постигнатото!
  • 3
    Ма
    маймуна от каундере
    13 -11
    21:58, 1 ное 2019
    И по-скоро архангел Михаила да им пребере душите на по-доброто място! И не се пререждайте и за всички ще се намери сенчесто място и парцелче!!!
    • Се
      Серафим
      10 -13
      22:29, 1 ное 2019
      Недей да кълнеш че ще изправириш всички. Богохулник недъгав
  • 4
    Ху
    Хуевски
    0 0
    19:05, 3 ное 2019
    Стринките и лелките на Делянчо да се стягат за работа.
Последни новини