От х:

Днес в x:

От РИК-Хасково се надяват отчитането на резултатите да е в единен протокол, без сумиране на данните от хартия и машини

    Без сериозни проблеми очаква да преминат предстоящите избори през юни за Народно събрание и Европейски парламент председателят на Районната избирателна комисия /РИК/ в 29 Многомандатен изборен район - Хасково Добромир Якимов. Днес се проведе първото заседание на Комисията, която остава на позиция в спортна зала „Дружба“.

     Очаквам този път все пак машините да участват в изборите, които  задължително ще улеснят избирателите и ще намалят недействителния вот, коментира Добромир Якимов. Председателят на РИК очаква Централната избирателна комисия да излезе с решение и за предстоящия вот 2 в 1, по подобие на последния местен вот, отчитането на резултатите да е в единен протокол на хартиения и машинния вот, без да има сумиране на данните.

    И за предстоящите избори от РИК ще организират обучения за членовете на секционните избирателни комисии, а призивът е за масово и съвестно включване. Той подчерта наблюденията, че доста от участващите в СИК не спазват в изборния ден стриктно дадените методически указания.

    На първото си заседание днес 13-членната Районна избирателна комисия гласува традиционно първите си решения, а те са свързани с определяне на адреса, телефоните, приемното си  време, а също и правила за номерацията, място и начин на обявяването на решенията, определяне на реда за маркиране на печатите.

    РИК-Хасково беше служебно назначената от ЦИК, след като партиите не успяха при консултациите миналата събота при областния управител да се разберат за разпределението на позициите.

    Председателското място е Добромир Якимов от ГЕРБ, заместник председателите са Антония Делчева и Десислава Костова, Люба Спасова и Десислава Филипова-Рангелова. Лейла Елмаз е секретар. Членове са: Гергана Бояджиева, Гергана Грозева, Петя Бостанджиева-Китин, Тонка Апостолова, Атанас Димитров, Бергюл Мустафа, Гергана Демирева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини