От х:

Днес в x:

Деца украсиха с мартеници дърветата в центъра Хасково

    За дванадесета поредна година се проведе празничната мартенска инициатива „Украси дърво за първи март“. Акцията стартира тази сутрин в центъра на Хасково. Най-нетърпеливи бяха децата от детска градина №22 „Звънче“, които окичиха с червено-бяла премяна дърветата в пешеходната зона до паметника на Лицо.

    Инициативата е на Школата по етнография към Младежки център Хасково. Това е една от най-колоритните прояви на възпитаниците на ръководителя Нели Арнаудова, която вдъхновява малки и големи творци от целия град. Благодарение на „Украси дърво за първи март“, всяка година Хасково се озарява от празничните цветове на Баба Марта.

    В проявата се включиха и ученици. За гимназистите е предизвикателството да разкрасят с червено-белите символи на пролетта местата на отдих на подхода към Монумент Света Богородица, както и паното в подножието на статуята.

    Малките активисти получиха диплом за участие.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Бр
      Браво на всички
      3 -3
      13:56, 29 фев 2024
      Прекрасни дръвчета станаха с тези мартеници!
      • Ба
        Бай Танас общественик
        3 0
        14:37, 29 фев 2024
        Ти благодари на съдбата и господ, че запази здрави децата и не паднаха като зрeли круши от дървесата върху настилката. Общината би трябвало да прави подобни мероприятия както преди нова година нареди хиляди гирлянди да светят и харчат ток и след това си ги събера !
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини