От х:

Днес в x:

Окончателно: Постоянен арест за хигиенистката, задържана с марихуана и кокаин за над 1,7 млн. лв.

47-годишната Маринела Дикина, обвинена за опит за контрабанда на наркотици за над 1,7 млн. лева, ще остане в ареста. Това реши днес Апелативен съд – Пловдив, който потвърди определението на Окръжен съд – Хасково от миналата седмица.

Жената е от Перущица, но живее на квартира в Пловдив. Тя е обвинена в това, че на 10.02.2024 г. на ГКПП „Капитан Андреево“, с микробус „Renault Trafic, е направила опит да пренесе през границата на страната 47,9 кг марихуана и 3,3 кг кокаин, на обща стойност 1 751 280 лева. Обвиняемата твърди, че е била наета срещу 300 лева да извърши курс до Турция, като не знаела за наркотиците, които били укрити в тайник. Тя е пътувала с още три приятелки. До момента имала 50 пътувания зад граница в рамките на около половин година. Работи като хигиенист на къщи и апартаменти. Бусът е докаран от двама нейни познати.

Апелативните съдии приемат, че поради голямото количество иззет наркотик и високата му стойност, както и тежкото предвидено в закона наказание - от 15 до 20 години лишаване от свобода и глоба от 200 000 до 300 000 лева, при по-лека мярка от „задържане под стража“ има опасност Дикина да се укрие или да извърши престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    също пренасят наркотични вещества от дилър до клиент на казиното. Жените са спокойни защото полицаите "не ги виждат", но да имат предвид и едно наум, че не са назабележими
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини