От х:

Днес в x:

Откриха контрабандно злато и сребро за над 100 000 лв. при проверки в автобус и тир

Изображение 1 от 3

  Контрабандни 12 062 грама сребърни и 55.6 грама златни накити на стойност 102 056 лева са открити при две проверки на превозни средства, влизащи в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщиха от Агенция „Митници“.

  При единия от случаите накитите са били укрити от пътничка в автобус, който пристига на пункта на 18.02.2024 г. Превозното средство с турска регистрация е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия в личния багаж на жена с инициали В.Л. на 46 години, украинска гражданка, са открити изделия от благородни метали – пръстени, медальони, гривни, колиета, обици. Според направената от вещото лице експертиза по-голяма част от изделията са от сребро - проба 925 с общо тегло 9323 грама. Открити са и накити от 14-каратово злато с общо тегло 55.60 грама. Общата стойност на контрабандно пренасяните изделия е 80 144 лева.

  По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

  Другият случай e от 07.02.2024 г. , когато на на трасе „Входящи товарни автомобили“ пристига влекач с полуремарке, с турски регистрационен номер, превозващ групажна стока от Турция за Франция. При извършената щателна проверка, в пет от колетите с декларирана стока, се установява, че са укрити пакетчета със сребърни бижутерийни изделия. Общото им тегло, според експертната оценка е 2739 грама на стойност 21 912 лева. На водача на товарния автомобил - турски гражданин е съставен акт по Закона за митниците.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини