От х:

Днес в x:

Откриха злато и сребро за близо 74 000 лева в пътник в автобус и тир

  Над половин килограм златни и близо 3 кг сребърни накити откриха митничарите на граничния пункт „Капитан Андреево“ при две проверки в началото на декември, съобщиха от Агенция „Митници“.

  При един от случаите на 03.12.2022 г. на пункта пристига автобус с турска регистрация, в който пътували водачът и 19 пътници от Турция за Румъния. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При извършен личен преглед на един от пътниците – турски гражданин, в джобовете на палтото, панталона и сакото му са открити изделия от жълт метал - пръстени, синджири, гривни, обици. Извършената експертизата от вещото лице установява, че изделията са от 14 и 22-каратово злато, част от тях употребявани, с общо тегло 622.65 грама на стойност 55 714 лева.

  Ден по-късно на 04.12.2022 г. при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, превозващ групажна стока от Турция през България за Германия са открити изделия от бял метал – 178 пръстена. Те били укрити в един от кашоните, намиращи се в товарното помещение на превозното средство. Според експертизата пръстените са сребърни проба 925 с общо тегло 2998 грама на стойност 17 988 лева.

  Контрабандно пренасяните златни и сребърни изделия са задържани. На пътника в автобуса и на шофьора на камиона са съставени актове по Валутния закон.

  От началото на годината до момента на ГКПП „Капитан Андреево“ митническите служители са задържали близо 136 кг златни и сребърни изделия. През изминалия месец при проверка на автобус в два специално изградени тайника бяха открити рекордните за тази година близо 30 кг контрабандни сребърни изделия на стойност над 175 000 лева.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини