От х:

Днес в x:

Изпърженият шаран е най-търсен за Никулден в Хасково

    На днешния празник Никулден рибата е сред най-търсените асортименти в хасковските магазини. В някои обекти имаше опашка от чакащи.

    В един от местните специализирани магазини клиентите купуваха най-вече шаран. Килограмът живо тегло беше 9.50 лева, почистването е 2 лева за брой риба, а пърженият шаран е 16 лева за килограм.

    „Някои от клиентите предпочитат сами да си приготвят рибата за трапезата за днешния празник, но повечето предпочитат да купят готова риба“, каза собственикът Красимир Джигов. Той допълни, че днес се търси не само шаран, но и останалите видове – ципура, лаврак, скумрия. Иначе в магазина има 35 модела риба.

    „Всеки взима според вкуса, кой каквато риба обича“, каза Джигов. Той допълни, че цените на рибите не са променяни през последните 3 месеца. Въпреки това заяви, че тази година търсенето е слабо като го отдава на обезлюдяването на Хасково. Каза още, че ако предходни години са продавали по 3.5-4 тона риба, тази година продажбите са наполовина, че и по-малко. Поясни, че най-масово хората купуват риба по 1.5-2 кг.

    В други търговски обекти в Хасково цените варираха в различен диапазон. В хипермаркети изчистеният шаран струваше 6.99 и 7.99 лв./кг.

    Никулден е празник на моряците, рибарите и банкерите. Днес имен ден имат Никола, Николай, Никол, Николета, Николина, Нина, Нено, Ненка, Кольо.
     

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини