От х:

Днес в x:

16 °C

Търговските обекти в Хасковско – чисти с продажбата на риба

  В Хасковски регион засега продажбата на риба върви, както се казва, като на тиган.

  От 1-ви декември институциите плъзнаха в обектите, които търгуват с риба в цялата страна. Проверките стартираха и в региона на Хасково. Следи се основно за произхода на стоката и ветеринарно-медицинското свидетелство на доставките.

  Инспекторите са и в нерегламентираните пазари, там където се знае, че има такива. А те са основно в райони, където има големи водоеми и реки. Така например са проверени обекти, както в Любимец и Харманли, така и в селата. В Маджарово властите са проконтролирали рибния пазар в селата Бориславци и Малки воден.

  Произходът на рибата в Хасковските магазини е от различни краища на страната. За четирите дни инспекции няма открити нарушения, казва Илия Цветанов от държавния контролиращ орган – Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

  При обходите от ИАРА-Хасково са открили бракониерски мрежи. 7 хрилни мрежи с обща дължина около 350 м. са извадени от водите на яз. Ивайловград, пълни с мъртва риба на няколко дни. Този улов можеше и да замине към пазара и да стигне до нечия трапеза, констатира Цветанов. При проверката на яз. Тракиец с колегите му не са открили нарушители.

  Тракиец е проверен по вода с лодката на ИАРА, контрольорите са обходили и цялата суша за бракониерски такъми.

  „Прясната риба се разпозвнава най-добре, когато с очите си я видиш, че я вадят от водата жива. Затова хората да купуват само от търговските обекти, в които са сигурни, че няма да им предложат лоша стока.“, съветва спецът. Днес по обяд докато беше на поредния обект в Хасково Илия Цветанов завари и доставка на рибоци.

  Шаран, американски сом-бял и черен и толстолоб зарежда собственикът Красимир Джигов за Никулденската трапеза.

  Той предлага жива риба-сладководна, има заредена и морска, а в павилиона и пържена за вкъщи. От тази година фирмата му има и първият в Хасково рибен ресторант.

  Красимир Джигов е от пет години в бранша, но споделя, че все още не е срещал златна рибка. Категоричен е обаче, че неволята изпълнява трите желания, които във вицовете шегаджиите все преписват на златната рибка. Според него, през последните години хасковлията е култивирал предпочитанията си към рибните ястия. Като стандартен за вътрешността на страната той отчита факта, че по-предпочитани тук са сладководните риби, сред тях на върха в топ класацията е шаранът.

  В ресторанта му два дни преди Никулден вече няма свободни места. Самият той няма близък Николай, но пък ще празнува на 6-ти декември като рибар, а и ще е домакин на всички именници в ресторанта  в четвъртък.

  Казва, че златната рибка не му е нужда, неговата е трудът. „Всеки трябва да работи и все повече да работи. Златната рибка за мен и семейството ни е трудолюбието“, казва Краси.

  Още от днес всички в екипа му са запретнали здраво ръкави, защото се очаква в деня на празника да продадат поне 2 тона риба.

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ке
   Кенанския Маймун
   9 -4
   19:20, 4 дек 2018
   При нас в Америка , толстолоба и шарана не ги смятат за риба , понеже в тинята на реките ни от 200 години насам се е акумулирала всякаква радиоактивна и химична тиня и не става рибето за ядене :))
   • Ri
    Ribarq
    13 -4
    21:19, 4 дек 2018
    Усобедно в тази скъпа и миризлива кръчма
  • 2
   Ба
   Бай Гошо
   7 -2
   07:42, 5 дек 2018
   Голяма реклама направихте на тоя тъпак !
   Първия рибен ресторант - бравос ! В тая локанта рибата е по - скъпа от марковите ресторанти - шарана е на брой, и или е до 1.5 кг, или е над 2.5 кг.
   А колко струва 1 порция питам аз? Няма да стъпя повече там - никога !
  • 3
   Ba
   Bai Pesho
   5 -1
   08:58, 5 дек 2018
   Незнам на какво отгоре е толко скъпо в тази селска салма пълна с ц*****
   • Аа
    Ааааааа
    0 -1
    20:56, 5 дек 2018
    Всичко хубаво е скъпо.А там правят най-ввкусно рибата
  • 4
   Ве
   Веско
   1 -1
   09:03, 5 дек 2018
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 5
   Вк
   Вкусен шаран
   0 -2
   13:28, 5 дек 2018
   Най-вкусната риба е в Орфей 20 по стълбичките.
  • 6
   Аа
   Ааааа
   0 -1
   20:51, 5 дек 2018
   Най-вкусната риба е в Вал Мар
  • 7
   Аз
   Аз
   1 -1
   21:10, 5 дек 2018
   Няма по вкусно приготвена риба в града от Вал Мар

  Хороскоп за 27.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
  27 фев 2020
  Последни новини