От х:

Днес в x:

Община Любимец ще получи пари за ремонт на паметника на вр. Шейновец

Община Любимец е една от 60-те общини в страната, които ще получат средства за ремонт на военни паметници. Те са отпуснати от Министерски съвет. Със сумата от 3000 лв. ще бъде извършен ремонт на паметника на вр. Шейновец. Предвижда се да се обнови металния орден за храброст на фасадата на монумента, да се облагороди площадката и ремонтира оградата около българския трибагреник и прилежащата територия на паметника, съобщават от местната администрация.

Финансирането е осигурено след отправено предложение от страна на общината до Министерство на отбраната, да бъдат отпуснати средства за ремонт, възстановяване и облагородяване на един от значимите военни паметници на територията на общината.

Преди няколко години, общината отново получи финансиране за ремонт и обновление на паметника-костница. Направено бе цялостно укрепване на монумента, като се затвориха образувалите се пукнатини в основата и по цялата му дължина.

Паметникът на вр. Шейновец е висок 9 метра и е изграден в памет на загиналите 14 български войни в началото на Балканската война.


haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини