От х:

Днес в x:

Спипаха 1.3 кг контрабандно злато в опаковки от лекарства

Близо 1.3 кг контрабандни златни накити, укрити в лекарствени опаковки, откриха митнически и гранични служители на граничния пункт "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митници".

Бижута са открити при митническа проверка на 2 август 2019 година. Тогава на трасе „Входящи автомобили и автобуси“ на ГКПП "Капитан Андреево" пристигнал лек автомобил с швейцарска регистрация, влизащ в страната от Турция. В автомобила пътували съпрузи с двамата си синове, швейцарски граждани и техен близък, турски гражданин.

Превозното средство е селектирано за щателна проверка, при която митничарите открили дамска текстилна чанта, пълна с медикаменти в различни опаковки. В част от опаковките вместо лекарства са открити, увити в салфетки, изделия от жълт метал - пръстени, медальони, гривни, синджири, обици, монети и колан.

Според експертизата на вещото лице откритите накити са от 22 каратово злато и са на стойност 96 720 лева. В хода на проверката е установено, че чантата е собственост на съпругата. Бижутата са иззети и подлежат на отнемане в полза на държавата. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. Към наказателна отговорност за престъплението е привлечена 50-годишната швейцарска.

От началото на годината до момента, митничарите на "Капитан Андреево" са задържали близо 12 кг златни и 3 кг сребърни накити, на обща стойност над 700 000 лева.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини