От х:

Днес в x:

Съдът остави в ареста рецидивист, обвинен за грабежа на 68-годишна жена от Димитровград

Изображение 1 от 3

    35-годишният Никола Данев застана пред съда днес за това, че нападнал и ограбил 68-годишна жена от Димитровград. Грабежът е извършен на 5-ти март, когато мъжът атакувал жената в гръб. Той скъсал дръжката на чантата й и откраднал портмоне със 120 лв. и лични документи. Пред полицаите той признал за извършеното. Бил разпознат от жертвата и свидетел на престъплението. В съдебното заседание днес стана ясно, че Данев е осъждан 6 пъти. По-голямата част от присъдите са за кражби, а една е за документно престъпление. Има и 3 висящи досъдебни производства.

    Пред хасковския съд Никола Данев заяви, че се лекува от шизоидно разстройство на личността. Приемал силни лекарства и при комбинацията им с алкохол ставал неадекватен. Той посочи, че съжалява за извършеното и поиска мярка домашен арест, за да се грижи за 80-годишната си баба.

    „Разследването е в самото начало. Ние работим в този аспект, предстои да бъде установено дали има обстоятелство, което изключва вменяемостта му“, обясни прокурор Цветослав Лазаров.

    Съдът реши да остави в ареста 35-годишният Никола Данев заради тежкото съдебно минало и опасността да се укрие. Мярката подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив. Ако бъде признат за виновен за грабежа Никола Данев може да бъде осъден на между 5 и 15 години затвор.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини