От х:

Днес в x:

Откриха над 84 000 „маркови“ стоки в тир на границата

Изображение 1 от 2

  84 175 текстилни изделия, спортни обувки и чанти задържаха митническите служители на граничния пункт „Капитан Андреево“ при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Агенция „Митници“.

  На 21.01.2024 г. на пункта пристига влекач с полуремрке с турска регистрация. Според представените документи от водача - турски гражданин, той превозва стока – текстилни изделия от Турция през България за Белгия. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите служители установяват в товара 230 колета, съдържащи общо 78 658 текстилни артикула, сред които чорапи, спортни екипи, панталони, мъжки боксерки, блузи, якета, детски комплекти, с обозначения на световноизвестни марки. В колетите са открити още 3290 чанти, както и 2227 чифта спортни обувки, носещи словни и фигуративни изображения на регистрирани търговски марки.

  В изпълнение на регламент относно защитата на права върху интелектуалната собственост стоките са задържани и за случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини