От х:

Днес в x:

В Хасково се жалваха от пропадане на къщи, кал и локви заради подпочвени води

    От пропадане на къщи, кал и образуване на локви се жалваха пред eTV живеещи на улица „Мир“ в хасковския квартал „Изгрев“, намираща се близо до Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Никола Й. Вапцаров“.

    Хората разказаха, че проблемът им започнал от около половин година. Според тях причината е ВиК авария, която специалистите не могат да установят и отстранят. Според водното дружество обаче, проблемът не е във водопроводната мрежа.

    Жителите в квартала заявиха, че от средата на лятото на миналата година непрекъснато извира вода изпод земята и се стича по улицата. Хората подавали сигнали във ВиК-Хасково, откъдето са отстранявали авари, но проблемът не бил решен.

    Най-засегната е къщата на семейство Латеви, която започнала да пропада.

    „Къщата се пропука откакто текна тази вода и се измества. Долу плочките и фаянсът се пукат, има процепи от около 2 см. Това е 60-годишна къща, а досега не е имало проблем“, каза Йордан Латев. Хасковлията сложил помпа в мазето си, което се наводнява, но и това не помагало. Той обмисля да направи дренаж като съседите си.

    Началникът на район Хасково във ВиК инж. Иванко Милушев беше категоричен, че няма авария от толкова дълго време. Поясни, че последно отстранили повреда през миналата седмица в зелените площи. По-късно хора от квартала сигнализирали за нов теч.

    „Реагирахме навреме, но при копането се оказа, че водата не идва от водопровода, а идва от някакви кабели. В тия кабели откъде влиза, дали е дъждовна вода, не мога да кажа. Ще проучим случая, не сме го изоставили“, каза инж. Иванко Милушев.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ан
      антимишок
      27 -1
      18:10, 8 яну 2024
      Тоя „инжинер" да веме да си изяде дипломата-водата идвала от някакви КАБЕЛИ.То вярно че шефовете на общински и държавни фирми не се избират по интелект,а по„слушкане",но този елемент е очевадно неадекватен за заеманата длъжност......
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини