От х:

Днес в x:

Без ток останаха 27 селища в областта

Обилният сняг остави без ток 27 селища в областта. Това съобщи пресаташето на EVN Крум Косев. В кв. Република в Хасково токът спря около 22.00 часа снощи.

Без електричество са 149 населени места на територията на захранване на дружеството, информираха още оттам. В много райони тежкият сняг е скъсал електропроводи. Допълнително обстановката е усложнена от силния вятър и снегонавявяванията по места.

Общо 54 екипа работят за нормализиране на електрозахранването по аварийните общо 42електропровода.Най-усложнена е обстановката в областите Пловдив, Смолян, Хасково, Кърджали и Стара Загора.

В област Пловдив има 17 селища със смущения в снабдяването с електричество, а в Смолян са 19. По-голям брой отделни населени места без ток има в Кърджалийска област – към момента са 45, а в Стара Загора – 29.

Аварийните екипи на EVN Bulgaria вземат всички необходими мерки за отстраняване на повреди и възможно най-бързо да нормализират електрозахранването.

Клиентите на дружеството могат да ни сигнализират 24 часа в денонощието. До момента в телефонния център на дружеството са постъпили около 3000 клиентски обаждания.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини