От х:

Днес в x:

-5 °C

EVN осигури високопроходима техника за отстраняване на аварии през зимата

Изображение 1 от 2

  Над 40 единици нова специализирана техника е доставена в Югоизточна България, съобщиха от EVN.

  Доставките включват: 5 UTV, оборудвани с вериги – по един в следните КЕЦ: Бургас Юг, Сливен, Хасково, Асеновград и Стамболийски; 3 самосвала с ремаркета – по един в КЕЦ Смолян, Кърджали, Сливен; 31 лекотоварни автомобила, 3 мини багера.

  Това е поредната доставка на техника в EVN, с цел бързо извършване на строително-ремонтни дейности, доставка на материали и др. Специализираната техника тип UTV е предназначена за достъп в труднодостъпни места и пресечени терени в сложна зимна обстановка. Багерите и самосвалите с ремаркета са особено полезни при изкопни дейности за полагане на подземни кабелни линии, превоз на материали и др. Наличието на модерна и качествена техника и механизация е важна предпоставка за бързо възстановяване на захранването при необходимост в усложнена зимна обстановка.

  Като част от подготовка за зимен сезон 2020/21 екипите на Електроразпределение Юг извършиха по места инспекции на всички съоръжения средно и ниско напрежение – трафопостове, възлови станции, кабелни линии и въздушни линии. Внимание беше отделено и на техническото оборудване. Електроразпределение Юг е осигурило 18 мобилни агрегата с обща мощност над 2.5 МVA (мегаволтампера), 4 мобилни трафопоста с обща мощност над 2.4 MVA, общо 9 моторни шейни, 33 високопроходими автовишки, 390 високопроходими автомобила, специализирана верижна машина и др.

  В допълнение бяха проведени тренировки за работа при тежки зимни условия. Общо 71 екипа на дружеството са постоянно в готовност да реагират при необходимост.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Pp
   ppp
   10 0
   18:29, 2 дек 2020
   Това е като с пречиствателните станции. "Построихме ви пречиствателна станция - следователно трябва да плащате повече за вода". Сега тези сикупиха камиончета и хоп - това е повод за повишаване на цената на тока. ДА НЕ Е ЧЕСТИТО
  • 2
   Ac
   AC DC
   11 0
   18:29, 2 дек 2020
   Всичко това е от нашите пари и високите цени на тока!
   • и семейството на Огнян Дойнов храните
    от тия пари ,
    Гяури Прости :))
   • Рр
    ррр
    2 0
    06:47, 3 дек 2020
    Че си прост прост си, но да знаеш, че ти личи.
  • 3
   Во
   Волт Амперов
   4 -1
   09:07, 3 дек 2020
   Пътя е друг - н а ц и о н а л и з а ц и я.
   • Ид
    Идиоттт
    0 -1
    11:34, 3 дек 2020
    Бягай комунист долен.

  Хороскоп за 18.01.2021

  Последни новини