От х:

Днес в x:

Разкопаха вилна зона „Кенана“ за прокарване на кабел

    За разкопаване за прокарване на кабел във вилна зона „Кенана“ сигнализира читателка на Haskovo.net. Дейностите се извършват по улица „Омайниче“ и около нея, зад вилата на МВР.

    Видимо са разкопани канали и на места има поставен кабел. Дупка е изкопана и до един от металните стълбове, заради което живеещите в района се опасяват, че може той да падне.

    От ЕВН съобщиха, че там се изпълнява проект за прокарване на изцяло нова кабелна линия в „Кенана“ с дължина над 1 км. Целта е подобряване на мощностите в района. Дейностите са съгласувани с Община Хасково и са издадени съответните разрешителни за разкопаване, преминаване. Осъществява се надзор с цел изпълнение на нормите за безопасност. От електроразпределителното дружество бяха категорични, че в случая няма нищо опасно.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ел
      ел
      11 -3
      18:35, 4 юли 2023
      Няма нищо нередно.Всичко е под контрол.
    • 2
      Ат
      Атанасова
      9 -4
      22:46, 4 юли 2023
      Браво Хасково.нет за бързата реакция ! Призовавам живушите в района да се включат в коментарите и да изразят мнение.Кмета и ДНСК също да не спят. Днес говорих със строителен инженер и той бе категоричен, че стълба е подкопан опасно и то от най-уязвимата за накланяне страна.Енергото хабер си нямат от това, тъй като обекта се изпълнява от подизпълнител.Почти половината от пътното платно е изкъртено и повече няма как да бъде закърпено, освен ако не са решили да го преасфалтират наново, но това едва ли ще се случи.Да не говорим, че прилажащите площи от поляната, която е част от парк"Кенана" заприличаха на лунен пейзаж.Ще си изпънат кабела и кой от къде е , пък ние да си разбиваме колите и да дишаме прахоляци !Ще видим как ще издадат обекта. Хора бдете !
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини