От х:

Днес в x:

Надпреварите по НП „Заедно в изкуствата и спорта“допринесоха за прекрасни емоции между учениците в навечерието на празниците

    В навечерието на празниците и малко преди зимната ваканция Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково стана гостоприемен домакин на два спортни турнира. Те са част от инициативите, които координира Регионалното управление на образованието- Хасково, по НП “Заедно в изкуствата и спорта” на Министерство на образованието и науката.

    Коледните турнири по волейбол и футбол се проведоха в спортния салон на елитната гимназия и на стадион „Младост“.

    Многото емоции в двубоите допринесоха за спортния хъс на учениците от четири хасковски училища, но и превърнаха съперниците в приятели.

    В първата волейболна среща при юношите на мрежата един срещу друг застанаха тимовете на ПМГ и ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“. Срещата завърши с резултат 2 :1 гейма в полза на представителите на математическата гимназия. Тази тяхна победа доведе до игра на финала. Срещата тимът изигра срещу отбра на Езиковата гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров“. Отборът на ПМГ взе втората си победа и първо място в турнира.

    При девойките волейболната среща срещу отбора на Математическа гимназия спечели тимът на Езиковата.

    Футболните срещи в слънчевия декемврийски ден се проведоха на открито в две възрастови категории. При 5-7 клас футболният тим на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ излезе срещу отбора на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ и победи, но след това беше надигран от състава на ПМГ. Във втората възрастова група 8-10 клас отборът на математическата победи този на ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“.

    Директорът на Математическата гимназия Гергана Петрова поздрави участниците за спортния им дух и им пожела още успехи.

    Националната програма “Заедно в изкуствата и спорта”, в рамките на която се проведоха турнирите, е свързана с осигуряване на условия за личностно развитие на учениците чрез екипно взаимодействие при участието и изявата им в колективни спортове и изкуства, насочени към стимулиране на техните интереси, способности и компетентности.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини