От х:

Днес в x:

Хасково очаква финансиране от 200 млн.лв. за изпълнение на проекти

Изображение 1 от 2

    Проекти за над 200 млн.лв. са подадени и одобрени за изпълнение в община Хасково, съобщи кметът Станислав Дечев на последния си планиран брифинг за годината.

    По-голямата част ще са по Плана за възстановяване и устойчивост, а 48 млн.лв.-от държавния бюджет.

    Изпълнението на голяма част от проектите физически ще започне още приз идната година. Друга част от разработките ще се изпълнят във фаза на техническо проектиране. Такъв е проектът за обновяването на зоопарка в Хасково. По него ще бъде заложен план, както за установяване на видовете животни, така и за размножаването им. Но ще бъде заложена и цялостната нова визия на зоокъта. Това може да доведе и до разширяване на парка. Със сигурност обаче той ще бъде реновиран и реконструиран така, че да отговарят условията в него за отглеждане на животните на съвременните модерни стандарти, обясни кметът Станислав Дечев.

    Друг от големите проекти, за който е станало ясно буквално днес, че получава финансиране е за цялостния ремонт на сградата на Драматично-куклен театър „Иван Димов“. За малко над 1 млн.лева. ще бъдат приложени мерки за енергийна ефективност на сградата за постигане на на клас на енергопотребление "А", изцяло ремонтиран покрива и подменена дограмата, ще има ново котелно.

    Средства са предвидени и за обновяването на два блока от Обединените общежития. Освен за ремонт там, са заложени средства и за ново оборудване и обзавеждане.

    С парите от държавния бюджет ще бъде ремонтирана изцяло сградата на читалище „Заря“. Проектът е за 4 млн. лева. 2,3 млн.лв. са заложените за изграждането на спортни игрища зад закритие плувен комплекс.

    Сумата от 27 млн.лв. е отпусната за ремонти на 4 общински трасета. Ще бъдат обновени пътищата между село Гарваново до границата с Димитровград, между Мандра и Големанци, Войводово-Орлово и Мандра и трасето през летище Узунджово. Обновяването на пътя на летището е свързан с плановете за разработване на летището и привличане на инвеститори.

    Друг голям проект, който ще бъде финансиран 4,5 млн. лв. и изпълнен през следващите две години е ремонтът на железопътния надлез на бул. „Съединение“.

    През 2024 година започва и подмяната на улични водопроводи, в това число са включени бул. “Илинден“ и ул.„Булаир“. Заложените средства за над 8 млн. лева.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини