От х:

Днес в x:

ГЕРБ управлява с червени номенклатурчици. 8 от всеки 10 строители-в неплатен. Преглед на регионалния печат

„ГЕРБ управлява с червени номенклатурчици” съобщава в заглавие над главата вестник „Хасковска Марица”. Бивши членове на БКП и БСП продължават да оглавяват ключови ведомства в областта. Обещанията за политическа чистка не се оправдаха, пише вестникът и изброява иемената на хората запазили шефските си постове и при новата власт. Политическото минало също  е припомнено. Цитирани са обаче и думите на ГЕРБ лидерът в региона и настоящ депутат Иван Петров- „Ще бягаме от безпринципни уволнения”.

„1 тон метал уби баща на абитуриент” Инцидентът станал в „Марица изток 3” Загиналия 42-годишен работник е от симеоновградското село Свирково.

„Глоби за пешеходците нарушители” настоява вестникът от първа страница. Със снимки е потвърдено че пешеходците в Хасково пресичат както и където си искат. Иначе шофьорите са винаги виновни при инцидент.

„16 години затвор за Будимир Куйович”. Черногорецът е признат за наркобос от Върховния касационен съд. Това е присъдата наложена първо в Хасковския окръжен съд и потвърдена от Апелативния.

Бившата кръчма „Крайпътна къща” става дом за 8 сираци научаваме от страница втора. След съответния ремонт, в сградата ще бъдат настанени 8 сираци от дом „Асен Златаров”. Там те ще „бъдат подготвени за предизвикателставта на реалния живот”, каквото и да означава това. В проекта са вкарани близо 260 хиляди лева по проект към програма „Развитие на човешките ресурси”

„Камера прати крадец зад решетките” от страница 3-та. Крадецът е 34 годишен ром който разбил 7 маси на зеленчуковия пазар. Цялата файда била няколко торби със зарзават и оборотни монети на търговците.

Чакат до 9-ти февруари „Хасково” да заяви участие във футболното първенство, разбираме от спортната страница. Ако това не стане факт, то първия мач на 21-ви срещу Нефтохимик няма да се състои. Кактовпрочем и останалите от пролетния дял на първенството.

„8 от всеки 10 в-неплатен” водещо заглавие във вестник „Новинар Юг”. Става въпрос за строителите. На теория-не са съкратени и се водят заети. На практика всички фирми в областта са спрели работа поради липса на поръчки. Безработицата в бранша е много по голяма от официално обявената за страната-10 %.

ДърпатТЕЦ-а с въжета. Малко по малко сградата поддавала, информира от страница първа ежедневникът със снимка и текст под нея. На снимката въжета не се виждат, но щъкат маломерни багерчета които разчистват руини. Май ТЕЦ-а ще бъде бутнат/дръпнат, след като с взрив не става. Или не могат.

„Хасковските неонатолози спасиха бебе на рейнджър”. Проблемно раждане изправило на нокти семейството на хасковски рейнджър в Босна. Лекарите от местното АГО спасили бебето, въпреки че замърсени околоплодни води навлезли в дробовете  му. За което голямо браво на специалистите ръководени от д-р Надя Вачева, от семейството на войника и от нас!

„10 хиляди в областта без здравни права” водещо на страница 2-ра. Джипитата се оплакват че масово им падат пациенти след промените в закона за здравното осигуряване. От тази година вноската стана много по голяма и трябва да бъде платена за 3 пъти повече месеца назад/ 3 години вместо досегашната 1/. Самоосигуряващите се не могат да я плащат и се отказват. Най-малко щети ще понесат педиатрите, понеже децата се осигуряват от държавата.

„Арестуват по запис крадец на зарзават”-водещо на 3-та.

„Хвърлят ченгета в млечна война”, пак на същата страница. БМК заплашва че ще вкара икономическа полиция срещу Булмилк Тонус, ако последните не се откажат да произвеждат кисело мляко с дизайна на „Тонус”. То е вече собственост на БМК, въпреки че „Булмилк” го развиваха и налагаха на пазара повече от 9 години. ПРоверка на вестника обаче установява, че БМК няма регистриран патент на свое име за графичния дизайн на млякото. Млечната компания отказала да коментира този факт.

На спортна страница научаваме за стомашното разстройство на Григор Димитров. То го провалило срещу анонимен италианец на турнир в Щатите. Традиционното пресмятане на местата в ранглистата които ще се спечелят или загубят от Григор. Голяма математика е туй тениса!!

Това бе по интересното от днешната регионална преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини