От х:

Днес в x:

-2 °C

ГЕРБ управлява с червени номенклатурчици. 8 от всеки 10 строители-в неплатен. Преглед на регионалния печат

„ГЕРБ управлява с червени номенклатурчици” съобщава в заглавие над главата вестник „Хасковска Марица”. Бивши членове на БКП и БСП продължават да оглавяват ключови ведомства в областта. Обещанията за политическа чистка не се оправдаха, пише вестникът и изброява иемената на хората запазили шефските си постове и при новата власт. Политическото минало също  е припомнено. Цитирани са обаче и думите на ГЕРБ лидерът в региона и настоящ депутат Иван Петров- „Ще бягаме от безпринципни уволнения”.

„1 тон метал уби баща на абитуриент” Инцидентът станал в „Марица изток 3” Загиналия 42-годишен работник е от симеоновградското село Свирково.

„Глоби за пешеходците нарушители” настоява вестникът от първа страница. Със снимки е потвърдено че пешеходците в Хасково пресичат както и където си искат. Иначе шофьорите са винаги виновни при инцидент.

„16 години затвор за Будимир Куйович”. Черногорецът е признат за наркобос от Върховния касационен съд. Това е присъдата наложена първо в Хасковския окръжен съд и потвърдена от Апелативния.

Бившата кръчма „Крайпътна къща” става дом за 8 сираци научаваме от страница втора. След съответния ремонт, в сградата ще бъдат настанени 8 сираци от дом „Асен Златаров”. Там те ще „бъдат подготвени за предизвикателставта на реалния живот”, каквото и да означава това. В проекта са вкарани близо 260 хиляди лева по проект към програма „Развитие на човешките ресурси”

„Камера прати крадец зад решетките” от страница 3-та. Крадецът е 34 годишен ром който разбил 7 маси на зеленчуковия пазар. Цялата файда била няколко торби със зарзават и оборотни монети на търговците.

Чакат до 9-ти февруари „Хасково” да заяви участие във футболното първенство, разбираме от спортната страница. Ако това не стане факт, то първия мач на 21-ви срещу Нефтохимик няма да се състои. Кактовпрочем и останалите от пролетния дял на първенството.

„8 от всеки 10 в-неплатен” водещо заглавие във вестник „Новинар Юг”. Става въпрос за строителите. На теория-не са съкратени и се водят заети. На практика всички фирми в областта са спрели работа поради липса на поръчки. Безработицата в бранша е много по голяма от официално обявената за страната-10 %.

ДърпатТЕЦ-а с въжета. Малко по малко сградата поддавала, информира от страница първа ежедневникът със снимка и текст под нея. На снимката въжета не се виждат, но щъкат маломерни багерчета които разчистват руини. Май ТЕЦ-а ще бъде бутнат/дръпнат, след като с взрив не става. Или не могат.

„Хасковските неонатолози спасиха бебе на рейнджър”. Проблемно раждане изправило на нокти семейството на хасковски рейнджър в Босна. Лекарите от местното АГО спасили бебето, въпреки че замърсени околоплодни води навлезли в дробовете  му. За което голямо браво на специалистите ръководени от д-р Надя Вачева, от семейството на войника и от нас!

„10 хиляди в областта без здравни права” водещо на страница 2-ра. Джипитата се оплакват че масово им падат пациенти след промените в закона за здравното осигуряване. От тази година вноската стана много по голяма и трябва да бъде платена за 3 пъти повече месеца назад/ 3 години вместо досегашната 1/. Самоосигуряващите се не могат да я плащат и се отказват. Най-малко щети ще понесат педиатрите, понеже децата се осигуряват от държавата.

„Арестуват по запис крадец на зарзават”-водещо на 3-та.

„Хвърлят ченгета в млечна война”, пак на същата страница. БМК заплашва че ще вкара икономическа полиция срещу Булмилк Тонус, ако последните не се откажат да произвеждат кисело мляко с дизайна на „Тонус”. То е вече собственост на БМК, въпреки че „Булмилк” го развиваха и налагаха на пазара повече от 9 години. ПРоверка на вестника обаче установява, че БМК няма регистриран патент на свое име за графичния дизайн на млякото. Млечната компания отказала да коментира този факт.

На спортна страница научаваме за стомашното разстройство на Григор Димитров. То го провалило срещу анонимен италианец на турнир в Щатите. Традиционното пресмятане на местата в ранглистата които ще се спечелят или загубят от Григор. Голяма математика е туй тениса!!

Това бе по интересното от днешната регионална преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини