От х:

Днес в x:

Ерджан Терзи е първи по асистенции, Кристиян Желев е втори при реализаторите

Изображение 1 от 2

    Хасковски баскетболисти попадат в престижни класации от началото на първенството в регион „Юг“ на „А“ група.

    Според статистиката, публикувана на сайта www.basketball.bg, става ясно, че Ерджан Терзи е лидер по асистенции. Баскетболистът на „Хасково“ води в таблицата с 31 решителни подавания. След него с 24 и 23 са съответно Георги Дамянов от „Хебър“ и Иван Господинов „Пловдив мамбас“.

    При реализаторите Кристиян Желев е втори. Синът на треньора Янко Желев е с актив от 134 точки. Те са вкарани в шест мача. Лидер по този показател е Христо Бъчков. Баскетболистът на „Хебър“ е с актив от 150 точки, които обаче са вкарани в седем мача.

    При борбите в нападение и в защита Тенчо Тенчев е втори с по 18. Лидер тук е Никола Николов от „БК 3.6.9“, който има на сметката си 21.

    При чадърите Даниел Кунтаров е трети. Той е със 7. Отново със 7 на второ място е Иван Господинов от „Пловдив мамбас“, а лидер е Христо Бъчков с 15.

    Според индекса за полезност Кристиян Желев е втори със 134 пункта. С 213 е Христо Бъчков.

    Кристиян Желев е пети в процентовата успеваемост от стрелбата за 3 точки. БК „Хасково“ има представител и в отрицателната статистика. Даниел Кунтаров е втори при нарушенията с 22. С толкова на първата позиция е и Алекс Моллов от „Пловдив мамбас“.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини