От х:

Днес в x:

Задържаха турски гражданин на „Капитан Андреево“ с незаконно злато и украинка със ребро

Турски гражданин е разкрит от митничарите на граничния пункт „Капитан Андреево“ при опит да пренесе незаконно през страната ни златни и сребърни накити на обща стойност над 300 хил.лв.  Случаят е от 16 ноември.

Мъжът е пътувал с автобус от Турция за Румъния. На първия ред от пасажерските седалки е открита чанта с девет плика, в които са били укрити бижутерийни изделия от жълт метал - пръстени, гривни, колиета, синджири, медальони и обици. Извършената експертиза установява, че изделията са изработени от злато - 14 карата, а общата им стойност е 334 150 лева.

От прокуратурата уточниха, че контрабандистът е пуснат под парична гаранция от 500 хил.лв., като му е наложена забрана да напуска страната.

За още един случай на разкрит опит за контрабанда на бижута, но този път сребърни, съобщават от Агенция „Митници“. Той е засечен на 17-и ноември пътнически микробус с чужда регистрация. В превозното средство, управлявано от украински гражданин, пътували 8 пътници от Турция през България за Украйна. По метода „анализ на риска“ микробусът е отклонен за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение, в един от пътническите сакове, собственост на украинка е открито недекларирано сребро.При претърсването на жената, в двата й джоба на якето и в дамската й чанта, са открито още количество синджири, медальони, гривни и обици. Според експертната оценка на вещото лице изделията са от сребро, проба 925 с общо тегло 3898 грама, на стойност 11 694 лева.

Сребърните накити са задържани. На нарушителката е съставен акт за административно нарушение.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини