От х:

Днес в x:

На "Капитан Андреево" спряха хиляди дрехи менти за Франция и Чехия

Изображение 1 от 2


    Над 28 хил. текстилни изделия с лога на известни марки са задържани от митническите служители на пункта"Капитан Андреево" при проверка на камион, влизащ в страната от Турция  на 31 октомври.

    Шофьорът-турски гражданин представил документи, че превозва текстилни изделия от Турция през България за Чехия и Франция. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролата митническите служители засичат, че е стоката отговаря по вид на декларираното, но е с обозначения на защитени търговски марки. В товарното помещение са открити 274 колета, съдържащи 28 440 дрехи, сред които блузи, панталони, якета, спортни комплекти, чорапи. Стоката е иззета поради съмнения, че нарушава права върху интелектуалната собственост. В изпълнение на Регламент 608/2013 за случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните търговски марки.
    От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали над 1 000 000 артикула със знаци на регистрирани търговски марки.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини