От х:

Днес в x:

3 °C

Интервю в Haskovo.net върна Стаматов и кмета в съда

Георги Иванов

Интервю с Иван Стаматов в Haskovo.net бе новото доказателство, с което кметът Георги Иванов обжалва решението на районния съд в Хасково, с което бе оневинен ексдепутатът. Делото бе образувано по искане на градоначалника, а поводът бе друго интервю на Стаматов – във вестник „Хасковска Марица“ през февруари 2009-а със заглавие „Иван Стаматов: Георги Иванов е тъмна сила“. Кметът се почувствал засегнат от думите на тогавашния депутат и заведе дело срещу него, придружено с граждански иск за 10 000 лв.

През октомври 2009 г. районният съд отхвърли иска. Аргументът беше, че никъде в текста на интервюто Стаматов не е употребил израза „тъмна сила“.

Междувременно обаче Haskovo.net публикува друго интервю със собственика на фирма „Монолит“ Иван Стаматов. Макар че темата на разговора бе съвсем друга – за неяснотите около Александровската гробница, в него става дума и за делото за „тъмната сила“, което кметът води срещу него. Стаматов отговаря, че може наистина да го е казал, но не помни. (Въпросното интервю с Иван Стаматов можете да прочетете тук. Към този момент то е прочетено от 3489 читатели, показва броячът на сайта).

Днес адвокатката на кмета Маргарита Раева връчи на съда разпечатката от Haskovo.net и поиска да се вземе от медията аудиозаписът на разговора, а вещо лице да го свали на хартиен носител. Магистратите приеха текста на интервюто като доказателство, но отхвърлиха искането за вещо лице, тъй като никой не оспори достоверността на написаното.

Адвокатът на Стаматов – Добри Рангелов опонира, че клиентът му не е признал авторството си. Казал е “може да е, а може и да не е“, натърти Рангелов. Той повтори аргумента си, че Стаматов никъде в текста в „Хасковска Марица“ не е нарекъл кмета „тъмна сила“.

Според Маргарита Раева обаче начинът на изписване с двуеточие „Иван Стаматов: Георги Иванов е тъмна сила“, означава, че не става дума за журналистически интерпретации, а за точен цитат. А в интервюто в Haskovo.net самият той не го отрича категорично, допълни юристката.

Състав на окръжния съд днес изслуша пледоариите на двамата адвокати и обяви, че решението по казуса ще бъде оповестено на 26 февруари.

Тодор Кръшков

Иван Стаматов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
30 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
30 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
30 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
30 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
30 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
30 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
30 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
30 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
30 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
30 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
30 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
30 ное 2020
Последни новини