От х:

Днес в x:

Корнелия Нинова подкрепи местната съветническа листа на БСП и Николай Ставрев за кмет на Хасково

    „Гласувайте за сигурност и стабилност в несигурно време, което предстои. Хубаво е, че в Хасково сте се обединили, за да разбиете модела на управление на ГРБ тук!“. Так лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към присъстващите тази вечер в залата на театъра в Хасково членове и симпатизанти на социалистите и техните коалиционни партньори. Тя дойде в Хасково не само да се срещне с местните хора и да им даде кураж да направят своя избор за промяна без страх, но и за да подкрепи съветническата листа на социалистите за предстоящия вот на 29 октомври, както и независимия кандидат-кмет Николай Ставрев. Зад неговата кандидатура социалистите застават заедно с още четири формации: „България за региони“, „Ние идваме“ („Спаси Хасково“), „Продължаваме промяната - Демократична България“ и „Български възход“.

    Правим едни от най-трудните избори, защото са  в условие на кризи, подчерта Корнелия Нинова, визирайки сложната геополитическа среда, но и не по-малко тежката ситуация у нас. Тя разкритикува управляващите и по-конкретно ГЕРБ за опитите да се наложат за отпадане на дерогацията за руския петрол. Нинова подчерта, че това ще доведе до несигурност на доставките, ще се повишат цените с оглед и на събитията и войната в Близкия Изток. А това ще означава енергийна несигурност и обедняване у нас.  Лидерът на социалистите посочи като неадекватна и политиката на военни министър Павел Тагарев за опазване на границата ни на прага на „очаквана гигантска мигратнска“ вълна заради Израелско-Палестинската криза. Не подмина темата и за затварянето на АЕЦ на фона на обявеното от Франция начало на строежа на 14 нови на нейна територия.

    „Местните избори са възможност да бъде променен настоящият модел на управление, който е погубен за страната ни“-каза Корнелия Нинова пред хасковлии и ги призова:„Гласувайте за сигурност и стабилност в несигурното време, което предстои!“.

    За кандидата за кмет Николай Ставрев, за когото социалистите дават подкрепа, тя посочи: Хубаво е, че в Хасково сте се обединили, за да разбиете модела ГЕРБ тук! Николай Ставрев е човекът, обединил енергията за промяна“.

    Водачът на листата на Коалиция „БСП за България“, който е и лидер на общинската структура на социалистите в Хасково Камен Тодоров, благодари на хората в залата и отбеляза, че срещата на която са, е различна, защото на нея социалистите не само имат да споделят концепция за това как виждат бъдещето, а имат и какво да посочат, като свършено в предишния Общински съвет, тъй като в него са били единствената опозиция на статуквото.

    Той отбеляза като много важно отношението към хората от малките населени места в Община Хасково, към чиито нужди от БСП са отправяли поглед не веднъж и към които и сега отново подават ръка с предложението селата да имат делигирани бюджети. Намаляване цената на водата, връщането на неправомерно надвзетите такси за битови отпадъци, са част от спечелените от БСП битки, подчерта Камен Тодоров.

    Две минимални работни заплати подпомагане от общината за всички родители с две деца, безплатен транспорт за тях и за най-възрастните жители на население, безплатни паркоместа, са част от социалната политика, която искат да прокарат през следващия мандат на Общинския съвет от БСП.

    „За първи път в историята на този град има надежда, защото всички ние, които го подкрепяме, загърбихме своите тесни партийни интереси и застанахме зад кандидатурата на Николай Ставрев за кмет“, посочи Камен Тодоров.

    Кандидатът за кмет Николай Ставрев също поздрави присъстващите и ги увери, че работи за промяна на статуквото, за да бъде Хасково модерен град с бъдеще за нас и нашите деца. Той подчерта, че подкрепата от страна на "БСП за България" е голяма отговорност зя него, но и му дава вяра, че взаимната им битка има шанс за победа.

    Коалиция "БСП за България" участва в местните избори с бюлетина номер 1 за общински съветници, а кандидатът за кмет Николай Ставрев е с номер 69 в интегралната бюлетина.

    Купуването и продаването на гласове са престъпления!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини