От х:

Днес в x:

С награди и лауреатски концерт завърши Международния конкурс за млади цигулари

    Лауреатите от Международния конкурс за млади цигулари в рамките на 48-ото издание на  Музикални дни "Проф.Недялка Симеонова" получиха наградите си днес на церемония  на сцената на Театър „Иван Димов“ в Хасково.

    В конкурса тази година уастваха  21 изпълнители От България,  Молдова, Румъния и Сърбия, разделени в четири възрастови групи.

    Имената на призьорите обяви председателят на журито проф. Гинка Гичкова, преподавател в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". На всички участници тя пожела  да работят с любов, да се стремят към усъвършенстване и упорито да преследват мечтите си, а на  конкурса- още хубави дни в бъдеще има повече кандидати.

    Грамотите на победителите връчи заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева. Преди това обаче тя поздрави проф. Гичкова за рожденния й ден ден, като й поднесе красив букет цветя.

    Във всяка от възрастовите групи бяха дадени дипломи за добро представяне. В първа възрастова група с първа награда са отличени двама цигулари:Симеон Стойчев и Чезар Молдовану. Има и две втори и те са за Елена Калинова и за един от най-малките участници-8-годишната Мина Цанкова. Трета награда не бе присъдена.

    Във втора възрастова група Петра Плешка, която и друг път е участвала в конкурса в Хасково, е с първа награда. Най-високото отличие заслужи за изпълнението си и Лана Зоран. София Штюка е с втора награда и с трета е Марияна Стоева.

    При участниците от трета възрастова група първа награда журито не присъди. Носителят на втора награда е Роберт Амихелекиоае, а на трета- Енна Ройтман.

    Церемонията по награждаването завърши с гала концерт на част от лауреатите.

    Тази вечер от 19 часа е последният концерт от програмата на Музикалните дни. На сцената на театъра публиката ще приветства Камерен ансамбъл „Софийски солисти” с диригент Константин Добройков. В програмата са включени произведенията на Йохан Себастиан Бах  „Фантазия и Фуга“, на Красимир Кюркчийски  „Адажио“ и „Серенада“ от Едуард Елгар.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини