От х:

Днес в x:

Областният управител и директорът РУО отличиха заслужили учители от Хасковски регион

    За трета поредна година в Международния ден на учителя, който се отбелязва на 5 октомври, в Областна администрация бяха отличени за принос в образователното дело в региона на Хасково пенсионирани учители, директори и заместник-директори. Освен почетна грамота от Областния управител, наградените получиха и най-високото отличие на Регионално управление на образованието -почетен знак.

    Деветимата дългогодишни преподаватели и школски директори са почетени за труда си и обединителната си функция между педагозите в ръководените от тях училища, родители и ученици, институциите от образователна инфраструктура, и местната власт.

    Наградите им бяха връчени на емоционална церемония от областния управител на Хасково Гинка Райчева и директорът на РУО Веселина Павлитова.

    „Професията на учител се избира от смелите. Трудността в нашата професия не е в това да преподадем знания, а в умението да преобразим детето, младия човек в зряла личност, познаваща себе си. Затова най-голямото признание за учителя е усмивката и успеха на неговия ученик“, каза в словото си областният управител Гинка Райчева, която по професия е учителка, а дълги години беше и директор на едно от водещите в региона основни училища. Сред наградените тя с вълнение спомена и името на 90-годишната вече Стоянка Любенова, която е била директор на ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров" по нейно време като ученик.

    „Продължаваме да се учим от вас. Когато взимаме важни решения днес, вие-нашите учители сте пред очите ни с примера си“, обърна се емоционално към отличените преподаватели и директори Веселина Павлитова.

    „Когато учителят си тръгне и застане с гръб към училището завинаги, той пак остава в мислите и сърцето си учител, защото зад вратата остават неговите ученици и колеги му, които продължават усилията в името на децата“, сподели с нескрита емоция една от наградените преподавателки и някогашен заместник-директор на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Димитровград-Кира Рискова.

    Дългогодишният директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий" в Хасково Костадин Калъпов пък призна, че и до днес, когато му звънне телефона, все е нащрек да не би да е забравил да подаде някоя справка към инспектората.

    Приемам този приз като признание за всички колеги, каза той.

    Всички удостоени с почетни грамоти на Областния управител на Област Хасково и с почетния знак на РУО-Хасково учители са:

    1. Митра Нейкова – бивш директор на ПГССИ „Христо Ботев", гр. Свиленград

    2. Стоянка Любенова - бивш директор на ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров", гр. Хасково

    3. Гълъбица Сирмина – бивш заместник-директор на 2-ра гимназия „Проф. д-р Асен Златаров", гр. Хасково

    4. Кира Рискова - бивш заместник-директор на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Димитровград

    5. Людмила Коларова - бивш директор на Руска езикова гимназия „Петко Каравелов", гр. Хасково

    6. Костадин Калъпов - бивш директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий", гр. Хасково

    7. Иванка Илчева - бивш директор на ДГ 20 „Весели очички“, гр. Хасково

    8. Мария Костадинова - бивш учител по БЕЛ в СУ „Неофит Рилски", гр. Харманли

    9. Добринка Делчева - бивш учител по биология в ОУ,,Христо Смирненски", гр. Хасково

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ед
      Една такава
      18 -1
      20:27, 5 окт 2023
      Интересно какви заслуги има Г-на бивш директор на ОУ"Св.св.Кирил и Методий"..Дали ,когато му звънне тел.не се стряска ,че това е отново поредното дело, което учител завежда срещу него ??
    • 2
      Мо
      Мона Лиза
      13 -4
      20:33, 5 окт 2023
      А някой да вижда лице на снимките на 35 или 40 години възраст? Трябвало е да поканят и Георги Иванов кандат за кмет и да се завърши картината : "Пенсионерски години " !
    • 3
      Че
      Честито
      8 -7
      20:39, 5 окт 2023
      От всички наградени единствено Илчева не заслужава ! Тя пък какво е направила освен злини на някои хора
    • 4
      Да
      Даскал
      8 -5
      22:10, 5 окт 2023
      Те самите Учители не знаят да пишат грамотно на български! Награди за какви заслуги? Извиняват отсъствия за да имат бройки - не ученици! Смях в залата,цирка с лъвовете!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини