От х:

Днес в x:

Окончателно: Огнян Димов остава в ареста за наркотици

49-годишният Огнян Димов ще остане за постоянно в ареста. Това реши днес Окръжен съд – Хасково, който потвърди решението на Районен съд – Хасково.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за държане на наркотици. Той арестуван на 14 юли 2023 г., когато в ползваните от него кола и къща в минералбанското село Сърница бяха открити 122.96 грама кокаин, 12.34 грама амфетамин и 0.06 грама марихуана.

От изисканата справка за съдимост е установено, че той е осъждан четири пъти. Последното осъждане е от Районен съд – Кърджали със споразумение отново за наркотици. Било му е наложено условно наказание от 11 месеца с изпитателен срок от 3 години. Настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на това условно осъждане.

Районният съд правилно е приел, че от събраните до момента доказателства е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението. Окръжен съд – Хасково отчита в подкрепа на този извод показанията на разпитаните по делото свидетели – полицейските служители, които намират опора и в писмените доказателства – протоколи за оглед, за претърсване и изземване, със снимкови материали към тях.

Освен това правилно е отчетено, че предвид извършване на деянието в изпитателния срок по предходно осъждане възниква и реална опасност обвиняемият да се укрие, за да избегне ефективно изпълнение на наказание „лишаване от свобода“. Окръжен съд – Хасково взема под внимание в тази насока и отрицателните характеристични данни на обвиняемия. Изложените в жалбата доводи за установено местожителство и семейни ангажименти се потвърждават от материалите по досъдебното производство, но в същото време се приема, че тези обстоятелства не са възпирали до настоящия момент лицето от противоправни прояви. Обсъдена е и опасността лицето да извърши ново престъпление, както и да затрудни с действията си разкриването обективната истина по разследването, ако остане на свобода. Въззивната инстанция споделя изводите на районния съд изцяло, поради което съдебният акт бе потвърден.

Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Пъ
    Пълен абсурд
    14 -5
    19:46, 25 юли 2023
    Лицата, които приготвят некачествени синтетични наркотични вещества продължават да работят, необезпокоявани от полицията, а лицата които само продават са задържани под стража
  • 2
    То
    Тоя
    10 -5
    21:31, 25 юли 2023
    Малко ли е, че продава? Хах, ами пущайте си го да си продава в Сърница отровите. Колко ли хора го кълнат и ненавиждат
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини