От х:

Днес в x:

Планът за устойчива градска мобилност на Хасково ще бъде обсъден обществено

Обществено обсъждане ще се проведе във връзка с изготвения проект на План за устойчива градска мобилност (ПУГМ), съобщиха от Община Хасково. Общественото обсъждане ще се състои на 2 август 2023 година от 17:00 часа в зала „Хасково“ в сградата на Община Хасково. На него могат да присъстват граждани и заинтересовани страни.

Планът за устойчива градска мобилност на Хасково е сред приоритетните докменти за Община Хасково. Неговото разработване беше инициирано в изпълнение на административен договор от 20 февруари 2018 г. по проект „ПРОГРЕС - Подкрепа за развитие на общините, градовете и регионите за европейско сближаване”. ПУГМ е стратегически документ, който отговаря на изискванията за мобилност на хората и бизнеса в града и неговите околности. Целта е да се постигне по-добро качество на живот. Планът следва европейската концепция за планиране на транспорта в градовете за поетапна промяна в подхода към градската мобилност, за да се гарантира, че градските райони на Европа се развиват устойчиво и се стремят към изпълнение на целите на Европейския съюз за конкурентоспособна и ефективно използваща ресурсите европейска транспортна система.

Основните цели на документа включват подобряване на качеството на живот, социалната справедливост, транспортната достъпност, интермодалната интеграция, икономическата жизнеспособност, градската привлекателност, устойчивостта и качеството на околната среда в град Хасково, като гарантира, че всички хора, предприятия и други засегнати страни са включени и се възползват от този процес.

Проектът на ПУГМ на Община Хасково е достъпен на интернет страницата на Общината и може да го видите тук.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини