От х:

Днес в x:

Огнян Димов остава в ареста за наркотици, вече бил осъждан

Изображение 1 от 4

    Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 49-годишният Огнян Димов, който беше арестуван с три вида наркотици в хасковското село Сърница. Тя му бе наложена от съдия Мартин Кючуков от Районен съд – Хасково днес.

    Мъжът бе задържан на 14 юли 2023 г. Тогава той е шофирал лек автомобил Фолксваген, който е бил спрян за полицейска проверка в центъра на селото. От колата и от обитаваната от него къща са иззети общо 122.96 грама кокаин, 12.34 грама амфетамин и 0.06 грама марихуана, както и две електронни везни.

    При разглеждане на мярката му за неотклонение прокурорът Мая Колева настоя обвиняемият да остане в ареста до започване на наказателното дело срещу него. Стана ясно, че е осъждан 4 пъти. Колева изтъкна, че настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на последното му осъждане, което също е за наркотици. Поясни, че с решение на Районен съд – Кърджали е бил осъден на 11 месеца условно с изпитателен срок от 3 години, като съдебният акт е влязъл в сила през февруари 2022 г.

    Адвокат Димитър Георгиев поиска клиентът му да бъде пуснат под домашен арест. Той заяви, че от събраните до момента доказателства не може да се направи извод за извършено престъпление от Огнян. Подчерта, че не са негови автомобилът и къщата, където са открити наркотиците. Според юриста в случая няма доказателства, че става дума за наркотици, тъй като бил направен само полеви наркотест, който не е достатъчен.

    Пред съда Огнян Димов заяви, че не е виновен и наркотикът не е негов.

    В крайна сметка съдия Кючуков прецени, че Огнян трябва да остане в ареста, като един от мотивите му беше, че има опасност той да се укрие предвид съдебното му минало. Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Хасково.

    За престъплението е предвидено наказание от 1 до 6 години затвор.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ог
      Огняне , Огняне!
      28 -6
      12:44, 18 юли 2023
      На това ли те научиха учителите от Сърница? Те бяха легенди бе човек! Особено една директорка бивша, която вече не е в системата, един бивш депутат и един настоящ еди кой си от едно малко селце до Сърница! Язък, язък!
    • 2
      От
      от Козлец съм
      12 -16
      15:29, 18 юли 2023
      ОгнянДимов,мислех,че човека е от турски произход,а... Виж коментара
      • Пи
        Пипи
        6 -8
        18:09, 18 юли 2023
        Браво,че си от Козлец ,а всъщност къде е това ако не е тайна.?И какво толкова те интересува от какъв произход е човека или у ваш Козле всички сте перфектни.Аааа сега се сещам ,че в новините доста често ви пишеха за разни нещица,сетих се къде ви е селцето .
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини