От х:

Днес в x:

Доброто, което съгражда: Доброволци се включиха в строителството на църквата „Св. Иван Рилски“

    Доброто никога не остава само. Така с едно изречение може да се опише жестът, който направиха няколко души тази сутрин и се включиха в градежа на новия храм в Хасково „Св. Иван Рилски“.

    За ръчното изливане на бетона за  четири колони в храма бяха нужни 3-4-ма доброволци. На призива на отец Никола, който отговаря за строителството на храма като председател на църковното настоятелство, на строежа днес се отзоваха два пъти толкова мераклии да помагат.

    Към 8.30 часа към бригадата на майсторите, които и в тежките жеги през последните дни не спряха работа, се присъединиха мъже, чули за необходимостта от работна ръка. Част от тях са близки-баща и син, кум и приятел. Научили от медиите, че трябва да се помогне, снощи се организирали. Най-младият помощник на строителите е 18-годишен ученик. На обекта дойде с баща си. Нищо, че момчето е с наранена ръка, се включи в работата. Това е най-доброто, което мога да направя за сина си-да му покажа, че да си помагаме е важно, сподели баща му. Отчето също съблече расото и след инструктаж за безопасна работа, всички се включиха да помагат.

    Даренията в кампанията за строителството на новия храм не спират. От цялата страна и от чужбина идва помощ. Хората превеждат суми по банковата сметка за строителството, местни и фирми от други градове носят на място строителни материали, необходими за градежа. И ако след 26 години от началото на строежа, надеждата да се издигне нов християнски храм се случва, то преди нея идва чудото, а то е в обединението на хората, в желанието да бъде съградено. Така, както в трудни време, в нищета хората по нашите земи са го правили. Вярата, че сме хора, за да си помагаме-и мюсюлмани, и християни, без значение в различията, в религиозните убеждения, е най-силната и тя вече е пропита в темелите, в стените, в колоните на новия храм, който носи името на свети Иван Рилски Чудотоворец.

    Красимира Славова

    Банкова сметка за дарения

    BG90UNCR70001522636841, може с превод или на каса в УникредитБулбанк

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Чу
      Чука
      16 -70
      11:39, 21 юли 2023
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 2
      Ко
      Колега
      11 -5
      16:11, 21 юли 2023
      Браво Въле! А защо не забра и Тянко ? Той много обича да работи....
      • Sd
        sdfg
        1 0
        13:39, 24 юли 2023
        Браво и от мен Вълчо, но другия път си сложи работни дрехи, че така изглеждаш смешно :)
    • 3
      Ян
      Янко
      8 -9
      17:09, 21 юли 2023
      А поп Никола на гьола!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини