От х:

Днес в x:

Благотворителни коледни базари в Областна администрация и в с. Узунджово за храма „Св. Иван Рилски“

Традиционният Коледен базар под шапката на областния управител на Хасково тази година ще бъде за набиране на средства за довършването на храма „Св. Иван Рилски“ в ж.к. „Орфей“. 2023 година беше много успешна за възраждането на мисията църквата да бъде довършена, след като първата й копка беше направена преди повече от 20 години, а след това градежът ту спираше, ту започваше отново. През тази година обаче хиляди хора от близо и далеч се обединиха за каузата християнската обител да бъде издигната.

Благотворителният Коледен базар в Областна администрация Хасково, ще бъде открит на 19-и декември от 11 ч. във фоайето на сградата и ще продължи до 21 декември.

31 учебни заведения, детски градини и образователни центрове ще предложат на него ръкоделия, изработени от родители, учителите и възпитаниците на заведенията. С покупката на всяко изделие ще се подпомогне каузата за довършването на църква в град Хасково.

На каузата за въздигането на храма е посветена и благотворителната инициатива, която организират съвместно Читалище „Цвят -1898“ и ОУ “Л.Каравелов“ в с. Узунджово.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини