От х:

Днес в x:

Кампанията на деца от Хасково за новата църква събра пари за 1 куб.дърва

    Децата, които направиха кампания за новостроящата се църква в Хасково „Св.Иван Рилски“ събраха пари от продажбата на гривнички, които сами изработваха в продължение на един месец. пТе ще стигнат за 1 кубик дърва. Този следобед заедно с отец Никола, председател на църковното настоятелство на храма в кв.“Орфей“, те отвориха кутията с даренията. Парите бяха преброени под дебелата сянка на ореха в двора на храма „Св. архангел Михаил“. 513.39 лв. е равносметката от усилията им с помощта на цялата общественост на града. В предишно дарение от продажбата на ръкоделията децата вече внесоха 120 лв. по дарителската сметка за храма.

    Ангелите на храма, както ги нарича отец Никола: Галена, Мирослав,Магдалена, Маргарита, Даника, която се включва в кампанията, веднага щом пристига за ваканция в Хасково от Германия, Карлос, Мая и Виви получиха грамота за дарители от него. Отчето ги почерпи и по сладолед, докато течеше разговорът как може да продължи кампанията им.

    Още щом се върнат в училище на есен всеки от тях ще предложи на съучениците си да се включат в изработването на гривнички.

    Децата призовават връстниците си от другите градове, ако искат да ги подкрепят спрямо своите умения и също да се включат в кампанията за набиране на средства за строежа на храма.

    172,133.32 лв. са събрани по сметката на храма от дарения от Хасково, страната и чужбина до този момент. Градежът върви с пълна сила. В момента е най-необходим дървеният материал.

    автор:Красимира Славова

    Банкова сметка за дарения

    BG90UNCR70001522636841, може с превод или на каса в УникредитБулбанк

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пр
      пророк Еремия
      3 -12
      22:04, 1 авг 2023
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини