От х:

Днес в x:

Иванка Шекерова участва с песен по текст на Елин Рахнев във второто издание на „Мелодията на водата“

    Второто издание на Националния конкурс за нова българска песен „Мелодията на водата“, който ще се проведе в Хисаря идната събота, отново ще е с хасковска следа. Една от селектираните от журито песни, които ще бъдат изпълнени на живо на сцената на Летния театър, е „Зелда“. Тя ще бъде представена от родената в Пловдив актриса от трупата на Театър „Иван Димов“ - Хасково и певица Иванка Шекерова. Песента е по текст на драматурга на Хасковския театър- поетът, писател и публицист Елин Рахнев. Музиката е съвместна работа на Иванка Шекерова и Мартин Стоянов-Мартист, който е композитор, аранжор, изпълнител, работил с редица български популярни групи, като „Остава“, „Атлас“ и „No More Many More“. Аранжиментът на „Зелда“ е на композитора, аранжор и диригент Георги Милтиядов.

    Иванка Шекерова участва и във финалния концерт на първото издание на песенната надпревара с песента по музика на Евелин Демирев и текст Теодора Сталева „Ако си тръгна“.

    Във във финала на второто издание на конкурса през 2023 г., в който основно условие е песните да не са изпълнявани и излъчвани публично, ще участват общо 12 песни. Те ще бъдат изпълнени на живо под съпровода на Плевенската филхармония, дирижирана от Георги Милтиядов.

    Журито ще определи лауреатите на първа, втора и трета награда, а публиката ще отличи с гласуване на място любимата си нова българска песен.

    В първото издание на конкурса журито отличи с първо място песента “Клада” по музика и аранжимент на Милен Македонски, текст - Костадин Филипов, изпълнена от Виктория Главчева, позната от формата „Гласът на България“.

    Вотът на публиката спечели “Легенда за момина сълза”, с музика и аранжимент на Христо Петков, текст - Снежина Темелкова и изпълнители Борислава и Наталия Гайкови и Стилиан Пенков.

    Финалната вечер на конкурса  „Мелодията на водата“ в Хисаря, чийто организатор е  СНЦ “Петнадесет лалета“, с подкрепата на местната община, е с начало 21 часа.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини