От х:

Днес в x:

Играят „Епопея на забравените“ и в Народния театър

Постановката „Епопея на забравените“ ще бъде изиграна за първи път в Народния театър „Иван Вазов“ в София. Тя ще бъде представена на 20 септември от 19 часа в камерната зала, при посещаемост до 50%, каквито са изискванията във връзка с коронавируса.

Патриотичното представление се изпълнява от хасковските актьори Стефан Цирков и Ивана Шекерова. Включени са гласовете на Стефан Гецов и Мариус Куркински. Играно е над 70 пъти в цялата страна при голям успех.

„Епопея на забравените” е протест срещу следосвобожденските нрави, когато боричкането за облаги, привилегии и забогатяване започва да засенчва делото на мъчениците за нашата свобода.

„Когато са забравени идеалите на героите от Априлското въстание и когато цялата страна е потънала в политически ежби и кражби, Иван Вазов написа „Епопея на забравените“, за да припомни за Левски, Паисий, Каблешков, Опълченците на Шипка, Караджата, Кочо. Затуй написа Епопеята и затуй нас ни интересуваше тази тема“, каза Стефан Цирков, подчертавайки, че постоянно са се интересували от българските патриоти, които са дали живота си за България.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини